Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Obsahy(1)

Únos táty od rodiny Nicka Brewera má zlověstnou dohru na internetu a jeho nejbližší musí rychle zjistit, kdo za tím vším je a proč to udělal. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (9)

Clickbait (2021) 

Seriál, ktorý ponúka viacero smerov, avšak ten, ktorý je správny, vlastne počas celého priebehu deja ani neponúkne. Ale ako sa to vezme, aby to nevyznelo ako spoiler. Vadí to? podľa mňa nie. Každá epizóda sa venuje jednej postave, čo je myslím originálnejší nápad než napríklad pri Kaleidoskope, kde ide skôr len o reklamný ťah. Seriál o tom, že malé klamstvo môže mať nedozerné následky a že v našej pretechnizovanej virtuálnej dobe je niečomu podobnému podľahnúť veľmi jednoduché. Osobne si myslím, že práve kvôli dramaturgii by tento námet ako celovečerný film fungoval podstatne slabšie. ()

Sestra (2021) (E01) 

Clickbait vie, ako zaujať hneď na začiatku a ponúknuť vám ďalší dôvod na večerný binge watching. So zápletkou sa príliš neotáľa, v prvých minútach sa dozvedáme, o čom celý seriál bude. A vopred aj vieme, že každej dôležitej postave sa budeme venovať zvlášť. Nalákať divákov na síce nijako zvlášť originálny námet, ktorý ale môže byť originálne spracovaný, sa darí aj tým, že hlavnú postavu pilotu hrá najznámejšia/í herečka/herec celého seriálu. ()

Detektiv (2021) (E02) 

Detektív nie je tak zaujímavá postava ako sestra, a to skôr len preto, že jeho život v domácnosti, postavenie na oddelení a návštevy modlitební zatiaľ do deja nič neprináša. Našťastie ale začíname dostávať dostatočné množstvo informácií, takže ani súkromné odbočky neposúvajú epizódy smerom k nude. Tie najdôležitejšie veci prichádzajú na záver, z čoho sme svedkami aj prvých poriadnych zvratov. Od tretej epizódy už budeme v inom subžánri krimi... ()

Manželka (2021) (E03) 

Za mňa zatiaľ najlepšia epizóda, väčšine zrejme vadí otrepaný námet nevery a nevier a podobných odhalení. Avšak ak ide o prirodzenú súčasť príbehu a dočkáme sa aj nejakých dôležitých informácií, inými slovami zvratov, tak ide skôr o veľmi subjektívne námietky. Prikláňam sa k názoru, že predstaviteľka manželky zahrala v tejto epizóde svoju postavu a jej psychické stavy dokonale. ()

Milenka (2021) (E04) 

Ďalšia skvelá epizóda v hlavnej úlohe s ďalšou ženskou predstaviteľkou, ktorá ponúkne ďalšie puzzle kúsky do celkovej skladačky. Emma je veľmi zvláštna, ale sympatická a dobrá žena a aj ako v prípade minulej epizódy platí, že je skvele zahratá. Osobne mám ale tip, o čom seriál nakoniec bude, respektíve kto za všetkým je. Tento názor vychádza práve z informácií, že pointa je prekvapivá a hľadať treba "niekde inde". ()

Reportér (2021) (E05) 

Reportér je riskantným krokom najmä kvôli tomu, že protagonista má trochu posunutý morálny kompas a strávime s ním 95% času. Na druhú stranu si robí svoju robotu, chce byť najlepší a nakoniec prinesie do prípadu nové svetlo. Otázkou zostáva, prečo na to neprišla aj polícia a či tým, že Ben neposkytol informácie najskôr polícii, nie je porušenie zákona. Možno nie. ()

Bratr (2021) (E06) 

Spoznávame ďalšiu svojráznu postavičku z celej mozaiky postáv a ani brat/Brat nesklamal. V podstate sa dozvieme polovicu pravdy o tom, čo sa odohralo, avšak je zrejmé, že druhá časť pravdy je ukrytá hlbšie pod povrchom. Určite prekvapí odhalenie ohľadom jednej fotky, tam som vopred tipoval, že tvorcovia diváka neťahajú za nohu, ale oni to robia všade. Každopádne pôvodnú teóriu nezahadzujem do koša, len pridávam k jednému páchateľovi jeho možného komplica. Avšak tí tu do deja nezasiahli. ()

Syn (2021) (E07) 

Sledovať priebeh udalostí z pohľadu raneného teenagera znie ako poriadna otrava, ale tvorcovia Clickbait to zvládli. Ethan je sympaťák, ktorý si dopisuje s tajomnou osobou, pričom odpoveď na tento kvázi rébus poteší a chlapca nám viac priblíži. Na konci došlo na zvrat, ktorý som osobne očakával a asi aj mnohí ďalší pozorní diváci. Avšak vzhľadom na neustály nášup nových informácií nemusí ísť o konečné riešenie. Tak som teda zvedavý, či sa potvrdí môj osobný odhad. ()

Odpověď (2021) (E08) 

Odpoveď prekvapí, v tom, čo chcú tvorcovia povedať, to dáva zmysel. Avšak finále je nakrútené tak, ako už bolo nakrútených viacero finále a na to, že Clickbait je pomerne originálne dramaturgicky zostavený, som bol z priebehu záveru mierne sklamaný. Vzhľadom na myšlienku, ktorá z toho všetkého vyplynie, sklamaný z pointy nie som. Len sa nad tým všetkým treba hlbšie zamyslieť. ()

Reklama

Reklama