Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Rozpolcený, ale odvážný Dračí rytíř musí využít sílu draka, kterou v sobě nosí, aby porazil zabijáckého démona. Výpravná fantasy podle online hry. (Netflix)

Recenzie používateľa CheeseFigure k tomuto seriálu (2)

1. kniha (2021) (S01) 

Dota dostala seriál? A na Netflixe, na ktorom už máme jednu skvelú seriálovú adaptáciu hry (Castlevania)? No nepozri to! Po dopozeraní vo mne ostali zmiešané pocity. Celá tá linka ohľadom elfov, mesačného kultu a tej ich ,,náboženskej vojny" ma nebrala, i keď mala pár dobrých momentov. Tvorcovia sa snažili, aby obe strany konfliktu boli na tom, čo sa týka činov, rovnako. Obe strany sú teda voči nepriateľovi brutálne. Oceňujem toto ,,reálnejšie" zobrazenie vojny. Oceňujem, že sme nedostali ,,dobrú stranu, ktorá dokáže ušetriť" vs. ,,úplne zlá genocídna strana". Čo sa týka postáv, tak trojica Dragon Knight, Mirana, tiché dievča sú fajn, ale niečo mi chýbalo, aby som si ich úplne zamiloval. A čo je to s Lunou? Nikdy som si ju, ani keď som za ňu hral, nepredstavoval takto. Som šokovaný. Nie, neberte to tak, že mi vadí, ako je Luna zobrazená. Len ma prekvapilo, že tvorcovia sa rozhodli pre takéto zobrazenie. Ako najlepšiu postavu volím Invokera so zaujímavým príbehom. Som zvedavý, ako s ním budú tvorcovia pokračovať. Keď sme pri postavách, trochu ma sklamalo, koľko ,,hrdinov" z hry tvorcovia použili. Však Dota ich má niekoľko a oni ich do seriálu dali, ak dobre rátam a dúfam, že to nebude spoiler, len päť. Preto ma trochu zamrzela, tvorcami novo vymyslená, postava Fymryn. Nešlo by miesto nej použiť niektorú postavu z hry? Nechápte ma zle, Fymryn nie je zlá postava, len moje srdiečko by rado videlo viac postáv z predlohy. Tak hádam nám ich druhá séria predstaví. S animáciou som nemal problém, Castlevania ma pripravila :-). Niektoré veci, scény sa mi síce nepáčili, ale zas akcia vyzerá v tomto štýle fajn. Celkovo som ale viac spokojný, ako sklamaný a do druhej knihy sa určite pustím. ()

2. kniha (2022) (S02) 

Nie som veľmi spokojný. Bol som zvedavý, kam sa dej poberie po veľkolepom finálnom súboji na konci prvej série. Čakal som mocného Terrorbladea, proti ktorému sa bude treba postaviť. Miesto toho som dostal honbu za dákym Okom a neustálych rečí o svetle. Pri prvej sérií som sa sťažoval na málo postáv vybratých z hry. V druhej sérií pridali ďalšie, mal som ale pocit, že ich začlenenie do deja nebolo práve najlepšie. Že ich sem začlenili, lebo sa to vyžaduje. Crystal Maiden tu nemala takmer žiadnu úlohu, prišlo mi, že je tu len kvôli Line. Lina má väčšiu úlohu v deji, jej charakter ma ale vôbec nezaujal. Najlepšou novou postavou teda ostáva Pangolier s úžasným hlasom trúsiac úžasné hlášky. Hovorím najlepšou novou postavou. Zo starých je to stále Invoker, ktorý stojí v šedej zóne medzi dobrom i zlom a z celého osadenstva ma bavil najviac. Pochválim taktiež finále, ktoré bolo opäť epické, ešte viac ako pri predchádzajúcej sérií. Veľmi som sa tešil, ale som sklamaný. Bude tretia séria? Možno, asi. Dúfam, že bude lepšia ako táto. Že dej bude záživnejší a že predstavenie ďalších postáv z hry bude viac prirodzené. ()

Reklama

Reklama