Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(3) / Epizódy(24)

Rozpolcený, ale odvážný Dračí rytíř musí využít sílu draka, kterou v sobě nosí, aby porazil zabijáckého démona. Výpravná fantasy podle online hry. (Netflix)

Recenzie používateľa Snaidi k tomuto seriálu (2)

1. kniha (2021) (S01) 

Musím povedať, že seriál ma rozhodne nesklamal. Najviac zo všetkého by som určite rád vyzdvihol samotné postavy, ich charakter a príbehy sú skutočne silné a myslím, že každý si nájde svojho favorita. Celé to zosilňuje skvelo vybratý dabing postáv. Potešili niektoré hlasy priamo z hry. Animácia vyniká hlavne v pokojných scénach, pri tých akčných som mal pocit, že to nie je úplne plynulé a občas som sa trochu strácal ale inak boli akčné scény veľmi nápadité a paleta farieb bola v určitých momentoch nádherná. Musím povedať, že som čakal trochu viac schopností jednotlivých hrdinov priamo z hry. Predsa len Invoker v hre disponuje niekoľkými schopnosťami. Celkovo si myslím, že v tomto bol väčší potenciál, tak možno v druhej sérii.  Dej sa odohráva v dvoch hlavných rovinách. Jedna medzi božskými entitami, na pozadí ktorej sa odohráva konflikt elfov. Druhá dejová linka sa týka Daviona, Dragon Knighta. Od prvých minút na mňa trio Davion, Mirana a Marci veľmi fungovalo a vždy keď boli na scéne som si dej veľmi užíval. Musím povedať, že chémia medzi Davionom a Miranou bola skutočne vynikajúca. Ďalej sa v seriály objaví ešte niekoľko postáv priamo z hry, pričom každá má veľmi zaujímavý dejový oblúk a veľmi ma bavilo sledovať ako sa bude ich príbeh vyvíjať. Prvá séria skončila veľmi otvorene hneď v niekoľkých dejových linkách. Na druhú sériu sa rozhodne veľmi teším. Seriál odporúčam a teším sa na nové postavy priamo z hry. 8/10 ()

2. kniha (2022) (S02) 

Druhá séria zdanlivo začala tam kde prvá, ale možno tak v prvej epizóde. Potom sa dej rozvíja iným smerom prichádzajú nové postavy a nové dejové línie. Za mňa je to nesprávny krok, pretože prvá séria na záver nechala otvorené konce hneď niekoľkých postáv a myslel som si, že sa na to nadviaže. Nakoľko sa tak nestalo, očakávam tretiu sériu kde sa to možno uzavrie alebo sa v tom bude viac pokračovať. Postavy ako Invoker či Terrorblade, ktoré mali v sebe veľký potenciál, no majú v tejto sérií Béčkové, možno až Céčkové úlohy. Celkovo mi nesadol koncept politiky a veľkých božstiev, ktoré prichádzajú na scénu. Oveľa viac som si užíval tie prízemnejšie postavy a ich problémy a dobrodružstvá. Ale to už je dosť osobná vec. Zároveň sa toľko nepracuje so vzájomnými vzťahmi daných postáv. Hlavný hrdinovia si riešia každý svoje problémy svojou cestou a to podľa mňa ubralo tej chémii, ktorá v prvej sérii bola excelentná a bavila ma z celého seriálu asi najviac.  Aby som druhú sériu len nekritizoval, páčilo sa mi zapojenie nových hrdinov z hry. Niektoré postavy majú potenciál do budúcna a vyzerajú veľmi zaujímavo. Duo Pangolier a Luna bolo vynikajúce. Luna sa mi celkovo začína viac páčiť, už to nie ej ten sfanatizovaný bojovník, ktorý má červené pred očami, ale začína trochu premýšľať a záleží jej na jej blízkych. Takisto musím vyzdvihnúť, strach o postavy, pretože každej reálne hrozí nebezpečenstvo a to je dobre, pridáva to vzťah k postavám a tie emócie sú potom silnejšie. To mi v prvej sérii trochu chýbalo. ()

Reklama

Reklama