Reklama

Reklama

Idžiranaide, Nagatoro-san

(seriál)
  • Japonsko Ijiranaide, Nagatoro-san (viac)
Trailer 1
Japonsko, (2021–2023), 9 h 36 min (Minutáž: 23–25 min)

Série(2) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Naoto je stydlivý asociál, který si po škole nejraději užívá svůj volný čas v knihovně nebo v opuštěné klubovně uměleckého kroužku. Ovšem jít do knihovny v ten osudný den, kdy u jednoho stolu seděly čtyři hlasité gjaru (dívky oblékající se podle populární japonské pouliční módy) byl rozhodně špatný nápad. Nejenže musel snášet jejich hlasité projevy pro toto klidné místo tak nevhodné, ale ony zde používaly i telefon! Naoto se však dokáže perfektně ovládat, a tak se zvládl i v této pro něj krajně nepříjemné situaci udržet. Dokonce se mu povedlo zachovat klid i v momentě, kdy mu na zem spadla taška a z ní se vysypal jeho vlastní pokus o mangu, což k němu dívky bohužel přilákalo a začaly se mu vysmívat. Tři z nich to díky Naotově sebeovládání vzdaly a po pár minutách odešly, ovšem jedna z nich tam zůstala. Tahle dívka se evidentně nehodlala jen tak vzdát a začala si Naota neustále dobírat, až se chlapec nakonec rozplakal. Celou noc pak slyšel v hlavě Naoto její smích.
Druhý den vyrazil raději do klubovny uměleckého kroužku, ovšem tahle energická a hrubá dívka si ho našla i zde a opět dokázala vždy tak klidného Naota úplně rozhodit. Evidentně se jí tohle všechno zalíbilo a vypadá to, že chlapci už nikdy nedá pokoj. Není sice až tak zvláštní, že se Naoto na dívku nedokáže rozčílit, na šikanu a výsměch od ostatních je přeci jen za ta léta docela zvyklý, ovšem zájem, jakkoli bizarní, od téhle konkrétní dívky mu z nějakého důvodu vlastně zase až tak nevadí... (Jeoffrey)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2021) (S01) 

Váhal som!!! Ijiranaide, Nagatoro-san je totiž stále viac či menej o tom istom! TOTO anime si berie len jeden vzor : „Co se škádlívá, to se rádo mívá“ a neviem či existuje nejaký Slovenský ekvivalent tohto porekadla (ani neviem či to je porekadlo), horšie je to, že Nagatoro doslova občas lezie na nervy hlavne v prvých dieloch a nie len Naotovy, ale aj mne, lebo doslova hlavného hrdinu, ktorý potrebuje priestor, aby sa mu uležali myšlienky šikanuje a o to viac psychicky ako fyzicky. Áno celé anime balansuje za mňa na hrane toho čo by sme si mali medzi sebou dovoliť, ale v poriadku vo svojej podstate hlavné postavy sú na výnimky napísané celkom dobre, ale vedľajšie tie tam boli akože načo? Pochopil by som nejakú postavu, ktorá by tomu dodala nejakú inú hĺbku. V poriadku v neskorších dieloch dochádza k zlomu, kedy je jasné, že medzi hlavnými hrdinami to nejako iskrí a občas, naozaj občas sa dostáva Nagatoro do role takej, v ktorej nechce byť ani ona, ale tam ju vo svojej podstate Naoto celkom dobre podporuje a dokonca si Nagatoro uvedomuje postupne ak náhodou niečo preženie.  No dobre zachraňuje to hlavne koniec, ktorý je lepší, má hĺbku a je o niečom. Samozrejme tiež to zachraňuje komediálna časť príbehu, omnoho viac ako romantická. Keby chýbali nejako tie posledné diely, bolo by to naozaj slabé (hlavne stále o tom istom). ()

2nd Attack (2023) (S02) 

Pri prvej sérii som váhal, že či má mať vôbec štyri hviezdy tu na csfd a teda druhá séria si zákonite toto hodnotenie zaslúži, aj keď váhať by som mal znova. Čo ma veľmi potešilo druhá séria je nie len lepšia, ale už tu vôbec nie sú tie veci, ktoré mi významne vadili v tej prvej sérii. Tu v tejto druhej sérii už vôbec nejde o nejaké šikanovanie zo strany Nagatoro a áno týmto pádom si myslím, že zopár vecí hlavne z psychologického hľadiska boli v prvej sérii jemne (naozaj jemne) za čiarou toho ako sa má človek chovať k druhému človeku. Nagatoro sa v druhej sérii chová absolútne inak a vlastne využíva svoje schopnosti tak, aby nútila svojho mužského hanblivého kolegu Hachioujiho do nejakých krokov, ktoré by ukazovali na to, že má o ňu záujem. Naoto (Hachiouji) to celkom zvláda a dokonca sám navrhuje nejaké veci a postupne sa osmeľuje. Bohužiaľ skoro všetky udalosti v anime sú vlastne generického charakteru a tu je to teda absolútne bez nejakého nápadu vybočovať z klasických školských romantických anime. Tak veľmi bez nápadu, že ma to vlastne hnevá. Hana ako nový pridaný charakter absolútne zbytočný bezduchý charakter. Maki, Yoshi a Sakura čoraz väčšie len krovie v anime čo ma tiež trocha hnevá. Našťastie romantika funguje a našťastie dva hlavné charaktery sa k sebe istým veľmi zvláštnym spôsobom hodia a našťastie sa Nagatoro naučila ako sa správne sofistikovane provokuje oproti prvej sérii. Možno by som mal skôr prehodnotiť hodnotenie tej prvej série, lebo táto druhá je o maličký kúsok za mňa lepšia. ()

Reklama

Reklama