Reklama

Reklama

Sbohem, pane Haffmanne

  • Francúzsko Adieu Monsieur Haffmann (viac)
Trailer 1

Okupovaná Paříž roku 1941. Členové židovské komunity jsou vyzváni, aby se přihlásili úřadům. Zbožný klenotník Joseph Haffmann (Daniel Auteuil) se obává nejhoršího a zařídí, aby jeho rodina opustila město. Nabídne svému zaměstnanci Françoisi Mercierovi (Gilles Lellouche), aby se staral o jeho obchod, dokud konflikt neskončí. Haffmannovy vlastní pokusy o útěk jsou však zmařeny a on tak musí požádat svého asistenta o pomoc. Pro oba muže je to velmi riskantní plán, ke kterému je Mercierova žena Blanche (Sara Giraudeau) skeptická. Když se manželé nastěhují do Haffmannova domu, dohoda se změní ve faustovský obchod, který navždy poznamená osudy všech zúčastněných. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (4)

Danikaa 

všetky recenzie používateľa

Opäť film, ktorý som začala pozerať iba náhodne a už ma nepustil. Podľa spôsobu spracovania som myslela, že je z minulého storočia, ale to preto, že v ňom bolo tak málo hercov a odohrával sa na jednom mieste. O to lepšie, mohli byť vykreslené charaktery ľudí, ktoré sa vykryštalizovali hlavne v závere filmu. Páčilo sa mi to aj kvôli atmosfére. A tiež Sara Giraudeau a Daniel Auteuil boli vynikajúci. ()

Daddko 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mála filmov na tému holocaust z ktorého nesrší nenáviť voči všetkému a všetkým ktorí mali podiel na likvidácii židov, stačí byť príslušníkom štátu ktorí sa na vyvražďovaní židov podieľal. Toto je film o troch ľuďoch a ich charakteroch. Konfrontácia dvoch mužov a ženy v nebezpečnej atmosfére okupácie Paríža nemeckými vojskami počas WWII. Neviem či to bolo sfilmované podľa reálnej predlohy ale príbeh je vierohodný na rozdiel od takých ako Perzské lekce, Můj nejlepší přítel, Odboj – Bielski patizáni a X varianov Hollywood movies. Kto sa stane morálnym víťazom sa podáva po lyžičkách a na konci je to jasné. ()

Reklama

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

Velký příběh ,natočený v malém prostoru a s minimálním počtem herců.V hlavní roli Auteuil.Jeho osoba a umění je u mě vždy pojistka, že mě film  nezklame. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama