Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V decembri 1944 priviezli na neurochirurgiu mladíka s ukrutnou bolesťou hlavy a nehybnou polovicou tela. Doktor Richard Malmros (Jens Albinus), dánsky neurochirurg a objaviteľ nových liečiv, použil počas operácie pacienta neodskúšanú látku, bez ktorej by ho nebolo možné zachrániť. O štyridsať rokov neskôr sa musí obhajovať na súde, pretože látka vyvolala u pacientov rakovinu pečene. Po rokoch začínajú vychádzať na povrch pravdy, ktoré pred štyrmi desaťročiami tajili lekár i jeho pacienti. (sochoking)

(viac)

Recenzie (3)

rivah 

všetky recenzie používateľa

Portrét slavného dánského mozkového chirurga Richarda Malmgrose. Syn chirurga, filmař Nils Malmros vypráví nesentimentální, obdivný, ale i kritický příběh svého otce. Mluví o léku Toratrast, který otec požíval a který jak se ukázalo je radioaktivní a způsobuje po letech rakovinu. (max.70%) ()

d-fens

všetky recenzie používateľa

ocenenia : MFF Mar del Plata 2003 - Cena FIPRESCI, Špeciálne uznanie poroty ('For its courage in portraying the ambiguity of truth') ()

JoudaCZ 

všetky recenzie používateľa

Uvěřitelně napsaný, krásně natočený a výborně zahraný film, jenž diváka přiměje zamyslet se nad pojmy pravda, svědomí, odpovědnost... ()

Reklama

Reklama