Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Historický seriál s desiatimi časťami, natočený v starej latinčine, sa odohráva v ôsmom storočí pred naším letopočtom a rozpráva epický príbeh o pôvode Ríma, ako ho nepoznáme. Pozdĺž brehov rieky Tiber sa rozprestiera primitívny a brutálny svet, v ktorom o osude človeka rozhoduje nemilosrdná moc prírody a bohov. Sledujeme príbeh Romula, Rema a tých druhých rozprávaný z pohľadu troch ľudí poznačených smrťou, osamelosťou a násilím: Iemos, Wiros a Ilia sa učia, ako získať kontrolu nad vlastným životom miesto nečinného znášania nevyspytateľných rozmarov osudu. Divoká a ochranárska Ilia prijíma vedúcu úlohu pri formovaní novej spoločnosti a buduje jednu z najväčších ríš všetkých čias... (HBO Max)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (2)

Romulus (2020) 

Po trochu náročnejšom úvode čo sa množstva postáv týka sme nakoniec boli svedkami jedného z najlepších historických seriálov natočených v poslednej dobe, najmä čo sa atmosféry týka. Je pravdou že z historickými faktami je to o niečo horšie ale v priebehu celej dĺžky si seriál drží vysoký štandard, toto obdobie však aj podľa nízkeho počtu hodnotení určite nie je pre každého. ()

Tu (2020) (S01E01) 

Viac ako dobrý úvod, ak človek ako tak legendu o vzniku Ríma nie je v postavách ktoré sa v úvode predstavia úplne stratený, dobová atmosféra je výborná, filmov či seriálov z tohto obdobia nie je až tak veľa a ak Barbari na Netflixe boli vydareným historickým seiálov tak Romulus z produkcie HBO ich rozhodne môže prekonať na celej čiare. ()

Reklama

Reklama