Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od poslední Battle Royale, která skončila ne úplně podle pravidel, už uplynuly tři roky. Shuya Nanahara a Noriko Nakagawa byli stíháni pro vraždu učitele a porušení několika zákonů, tyhle prohřešky však dávno vybledly tváří v tvář jejich dalším činům. Nanahara totiž založil hnutí odporu a vyhlásil válku všem dospělým. Pravidelně přes internet vysílá do počítačů japonské mládeže svá poselství, často doplněná teroristickými útoky. Nanaharova armáda, složená většinou ze sirotků a dorostenců oddaných jeho věci, se tak rázem dostává na přední stránky novin a do zaměřovače samotné vlády. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (146)

jondzavid odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak zlé ako sa len dá. BR 2 z jednotky zobralo len to zbytočné a spojilo to s neznesiteľnou dávkou PÁTOSU. V podstate narozdiel od jednotky mi boli protivné všetky postavy do jedného. To by bol dobrý predpoklad pre vychutnanie si skutočne hodne krvavo poňatých akčných orgií - ale ani tu som nezabral (neustály pocit samoúčelnosti a zbytočnosti som mal počas celej dĺžky). O príbehu pomlčím (takúto kravinu nemá zmysel ofrflávať). A ázijské poňatie emócií mi problém obvykle tiež nerobí (ale tu slovo prehrávanie naberá iné dimenzie). Jednoducho už dlho si nepamätám, že by som tak trpel pri sledovaní filmu. Takže u mňa sa druhé BR zapíše ako Blbosť Roku. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Fukasaku toho chcel svetu veľa povedať. BR2 by som v pohode označil za jednú veľkú agitku s veľmi mlhavým posolstvom (ktoré sa dá vyložiť naozaj všelijak), pričom si dovolil nepekne rýpnuť do amíkov. Krajiny, ktoré boli za posledných 60 rokov USA bombardované, zopákol pre istotu dva-krát (!). Občas som mal pocit, že sa to točilo v Severnej Kórei. Preto asi to IMDB... BR2 je úplne iná ako jednička. Zmenili sa pravidlá a tu už nejde o prežitie, tu sa ide do vojny. Čo je plus. Film sa proste pustil svojou cestou a nesnaží sa variť kavu z výborného predchodcu. Ale nesadne to každému. Myšlienok je tu naozaj hafo a mám pocit, že spokojnejší budú tí čo na ne rezignujú. Okrem toho že som v tom mal trochu hokej, tak predsa len životná pravda z úst človeka, ktorý vo svojom veku sotva našiel sám seba mi znie trochu podozrivo a maximálne nepresvedčivo. Naštastie tu je formálne precízny zbytok a tým záverom (uf!!!) si to BRII prestrielal na 4 hviezdičky. Po miernom prestrihaní by som neváhal s piatou. ()

Reklama

Marius 

všetky recenzie používateľa

Predovšetkým: úplne iné ako Battle Royale. Je to o dosť slabšie ako jednička a skôr na 4,5* ale rozhodol som sa in dubio pro reo, pretože film sa potýka s terorizmom dosť nezvyklým spôsobom. Myslím, že Fukasaku nechcel glorifikovať teroristov, skôr ukázať nezmyselnosť prostriedkov ich boja. Jednoznačným odkazom je Shuyov prejav, zakončený Merry Christmas (schválne nepíšem vetu kvoli ktorej som dal *****) . Myslím že herecké výkony boli primerané, aj keď niektoré predimenzované (ten druhý preživší chlapec). Jednoznačne najväčšou charizmou disponuje predstaviteľ Shuyu Nanaharu. Pokiaľ poznáte Takamiho román, vyrovnáte sa s teroristickým kontextom filmu jednoducho. Shuya skrátka chce "tear this fucking country down" ako to sľúbil umierajúcemu Shogovi. Nutno však podotknúť že vo svetle dnešnej politckej situácie si film možno vysvetliť aj inak - každý však má právo na svoj názor. Ešte mi nedá vyjadriť sa ku komentáru užívateľa Fifipek: v súčasnom svete sa skôr zamieňa oslobodzovací boj za terorizmus, nie naopak. Všetko je vecou uhla pohľadu. BR II má svoje miesto v kinematografii práve pre svoj "proteroristický" a protiamerický postoj. P.S. Tento film sa v USA URČITE nebude premietať. ()

tombac 

všetky recenzie používateľa

O dost horší než famózní jednička. Ale přestože film obsahuje spoustu logických nesmyslů (banda dětí vyhodí do vzduchu několik mrakodrapů, početná jednotka vycvičených vojáků dostane od děcek na zadek, ostrov je bombardován, až když jsou skoro všichni "teroristé" mrtví, hlášení o mrtvých stále probíhá, i když už děcka na sobě nemají obojky atd.), teroristické bláboly, reklamu na Kalašnikova a neoplývá tou pohlcující atmosférou prvního dílu, tak mě docela bavil. Asi díky tomu, že jsem čekal pěknou slabotu a ono to zase špatné nebylo. Sice se ve filmu pořád jen tupě střílí, ale pár akcí je hodně povedených, instruktor je celkem zábavný magor (charismatu Kitana však zdaleka nedosahuje) a byla mi strašně sympatická ta malá dívenka, co hraje Kitanovu dceru. Takže pod 3 hvězdy nepůjdu. ()

Kangax 

všetky recenzie používateľa

Oproti originálnej a napínavej jednotke, je toto prepad rovno do suterénu.... Ešte prvá polovica celkom ujde, ale od momentu keď sa obidve mládežnícke skupiny spoja, a zakopú vojnovú sekeru je to katastrofa.... Neuveriťelné žvásty hlavných postáv sú prerušované slaboduchými prestrelkami, kde vycvičený japonský vojaci hlúpo nabiehajú pred samopaly povstalcov. Navyše ešte aj niekoľkokrát úctivo čakajú kým si decká poplačú nad svojimi padlými... Ach, jaj...Pripomínalo mi to tretotriedne americké akčné béčka, alebo prisprosté strielačkové hry pre mládež, kde je inteligencia nepriaťelov na rovnakej, dementnej úrovni.... Komické prehrávanie toho učiťela, alebo nefungujúca (vlastne smiešna) charizma vodcu odboja tomuto paskvilu už len nasadili korunu.... Takže nakoniec dve hviezdičky sú prakticky iba za odvahu akou sa japonský tvorcovia pustili do tejto vskutku originálnej teroristickej agitky. Len to spracovanie je akurát možno pre fans Mangy, ku ktorým ja nepatrím... ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (4)

  • O natáčení filmu bylo rozhodnuto po úspěchu prvního dílu. Kinji Fukasaku cítil, že dokáže postavy a zápletku rozvést za hranici původní knihy a také cítil potřebu reflektovat ve svém filmu tragické události z 11. září. (JARDAHONDA)
  • Třiaosmdesátiletý režisér prvního dílu Kinji Fukasaku během natáčení dvojky zemřel, a tak film dokončil jeho syn. (hot_spot)
  • Film se natáčel na opuštěném ostrově Hashima v Japonsku. (Blacker94)

Reklama

Reklama