Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(36)

Obsahy(1)

Kazuya Kinoshita je dvacetiletý student univerzity v Tokiu, má vlastní byt a rozkošnou přítelkyni Mami Nanami. Až na to, že Mami-chan se s ním náhle rozejde. Kazuya se ve své nenadálé osamělosti a snaze zmírnit bolest nelítostně zlomeného srdce, uchýlí k zoufalému činu a pronajme si dívku přes internet – Chizuru Mizuharu. Jenže, co začalo jako docela nevinný pokus o překonání bývalého vztahu, se velmi záhy zkomplikuje. (cesmine)

(viac)

Recenzie používateľa Hees k tomuto seriálu (3)

Season 1 (2020) (S01) 

Takže náš hlavný hrdina Kazuya má priateľku len do istého momentu, teda samozrejme kým sa s ním nerozíde a  tak sa rozhodne si objednať Chizuru a kto by to bol povedal dopredu, že potom dvaja hlavný hrdinovia budú vlastne k sebe niečo cítiť, tak to by bol normálne Sherlock Holmes, ale bohužiaľ sa nebavíme o anime Yuukoku no Moriarty (tam sa objaví Sherlock), ale o Kanojo, Okarishimasu. Anime kvalitatívne dokáže plniť svoju rolu len čo sa týka romantiky a tam to dosahuje tak povediac priemerne a ostatné aspekty sú na tom horšie, alebo sa vôbec nerozvíjajú k mojej spokojnosti, takže ak hľadáte čistú romantiku toto by Vás mohlo ešte ako tak zasýtiť.  Osobne si myslím, že ani nápad toho, že si niekto prenajme priateľku nie je nejakým úplne úžasným nápadom, aby ozvláštnil generický štýl anime, kedy sme opäť v školskom prostredí. Hlavný hrdina opäť ako to býva zvykom trocha taký no "jednoduchší" a mierne hanblivý, no proste nie je to hlavný hrdina, ktorý by niečo znamenal, ale plní rolu. Čím ideme ďalej sa z toho viac stáva taká clown fiesta, ktorá za mňa vôbec nie je nijak extra vtipná a najviac potešujúce sú pre mňa normálne rozhovory dvoch hlavných hrdinov, ale to všetko okolo je vlastne rušivý element. Za mňa by sa toto muselo viac snažiť v druhej sérii, lebo inak ak bude takto variť z vody a vytvárať doslova zbytočné situácie, tak potom už nikoho ani nebude baviť ten vzťah hlavných hrdinov. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Slabšie ako prvá séria a to je dosť ťažké dosiahnuť pri tom ako bola nastavená latka a musím povedať, že jediné na čom si dali naozaj záležať je posledný diel, ktorý keby mám hodnotiť samostatne tak za mňa je to plné hodnotenie pre posledný diel. Nedá sa povedať, že by Kanojo, Okarishimasu druhá séria bolo nejakým spôsobom úplne nudné anime, len sa tam strieda jeden a ten istý koncept dokola (okrem posledného dielu) a to som s jedným dievčaťom a ostatné potom všetky viac žiarlia a akonáhle som s tým ďalším dievčaťom stane sa niečo prečo hlavný hrdina zostane úplne červený, lebo sa hanbí a potom urobí nejakú šialenosť pre, ktorú sa hrdinky do neho ešte viac zamilujú. Zaujímavý charakter je Nanami, ktorá vlastne má rada hlavný charakter podľa toho koľko reálne žien ho obletuje, ale len preto, lebo si tým potvrdzuje vlastnú hodnotu a od takýchto žien ruky preč aj v reálnom živote. Hlavný hrdina Kazuya je pre mňa čoraz viac menej sympatický, lebo si nevie stanoviť hranice medzi jednotlivými dievčatami a čoraz viac mu to prerastá cez hlavu a absolútne zbytočne. Naopak super, že svoje kroky, aby niečo dosiahli urobili oba charaktery detinská Ruka, alebo hanblivá Sumi. Samozrejme hlavný charakter Chizuru dostala veľkú hĺbku po vysvetlení jej minulosti je veľmi ťažké predpokladať, že by mal hlavý hrdina v budúcnosti skončiť s inou dievčinou. Podľa mňa mohli v druhej sérii skúsiť už povedať pravdu tým babičkám, aby to spojenie medzi hlavnými hrdinami oslablo a museli vlastne robiť niečo viac medzi sebou, ale tu sa hrá proste na istotu v tom, aby anime pokračovalo v zabehnutých koľajách a nechce sa nič nové vymýšľať a keď sa nechce nič nové vymyslieť tak toto dielo nemôže byť nič iné ako jemne podpriemerné. ()

Season 3 (2023) (S03) 

Tretia séria najlepšia séria aká zatiaľ bola, aj keď to má stále svoje výrazné muchy a vlastne presne tie isté ako boli predtým tak tu sa to podarilo prekonať emocionálne a tým potiahnuť trocha na znesiteľnejšiu úroveň. Samozrejme výrazne tejto tretej sérii pomáha to, že predošlé dve boli horšie a táto medzi nimi naozaj svieti svojou lepšou kvalitou. Neduhy sú tu presne tie isté ako predtým a to napríklad chovanie Kazuyu, alebo to, že Kazuya je stále ako keby "sám sebou" čo sa týka žien a vyvíja sa vlastne len v iných sférach a aj to veľmi pomaly. Máme tu dokonca aj príbeh a do šiesteho dielu sa v každom diely pokračujúco niečomu venujeme a to naozaj pomohlo celkovej kvalite tretej série. Čo najviac pomohlo je emocionálne vypätie a emocionálne scény, ktoré neskôr vidíme a najviac tomu pomáha silná osobnosť Chizuru, lebo ona dostáva ešte väčšiu hĺbku ako charakter v tejto sérii. Chizuru sa čoraz viac vymyká klasickému konceptu generického charakteru a stáva sa z nej charakter, ktorý je nie až tak bežný a zároveň má hĺbku. Táto tretia séria pôsobí zároveň naozaj veľmi divne, lebo tu vôbec nemáme Mami a pribudla nám nová postava Mini Yaemori, ona podľa mňa ani nepatrí do centra záujmu hlavného hrdinu, ale tu je vytvorená ako barlička toho, že sa musia tlačiť dve hlavné postavy do toho, aby spolu nejakým spôsobom viac interagovali a viac spolu komunikovali nenútene a mne osobne tento spôsob zjednodušenia moc nevyhovuje, že na to použijeme zbytočný charakter, ale budiž. V každom prípade sme tu roztrhli nejaké dôvody vlastne vzťahu dvoch hlavných hrdinov, takže pre mňa je teraz pokračovanie oveľa ťažšie a tým myslím prípadnú štvrtú sériu. Hodnotenie je tak pol na pol medzi štyrmi a troma, ale viac sa prikloním tento krát k štyrom (Hodnotenie 3,5) ()

Reklama

Reklama