Reklama

Reklama

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Humoristický seriál zo života rodiny Petrikovičovcov. (RTVS)

Recenzie používateľa javlapippi k tomuto seriálu (8)

Divadlo v dome (1975) 

Slovenská verzia juhoslovanského seriálu "Pozorište u kući" asi najviac pripomína niekedy viac a niekedy menej podarených Bakalárov. Takže tu máme panelákovú rodinku z Karlovej Vsi v zložení nervózny otec Zvarík (54 rokov), starostlivá matka Krížiková (41 rokov), jej zlými nápadmi prekypujúca matka Paveleková (44 rokov), školopovinný syn Dančiak (33 rokov) a nešpecifikovaná členka oslovujúca dospelé osoby ujo a teta Kucháriková (27 rokov). Číslo v zátvorke značí vek hercov v čase nakrúcania. Spoločne vzdorujú veciam ako sťahovanie nových susedov, návšteva babky z dediny alebo otcove prémie. Kvalitní herci robia čo môžu, scenáre síce sú nie vždy úplne podarené, ale každá epizóda aspoň pár úškrnov vyvolá. PS: Balkánsky pôvod pripomínajú akurát priezviská s koncovkou -ovič. ()

Noví susedia (1975) (E01) 

"Som ja normálny?!" "To prosím nespadá pod domovú správu, aby o tom rozhodovala." Veselá historka bakalárovského typu o skrini zaseknutej vo dverách. Prvý kontakt s novým susedstvom nie práve pozitívny. Dobre zahraté, ale zatiaľ žiadna extra sláva. Uvidíme, ako sa to vyvinie v ďalších častiach. ()

Reklamný úsmev (1975) (E02) 

"To je ohromné, mám tri ženy v domácnosti a ja mám kupovať automat na umývanie riadu?! Nosiť drevo do lesa..." Spory ohľadom deľby práce a modernizácie domácnosti. Navštívená predajňa spotrebičov rozhodne nepripomína dobové elektro. Zmluva o účinkovaní v televíznej reklame sa podpisuje dodatočne po odvysielaní záberov a navyše nie zosnímanou modelkou, ale jej manželom. Mediálna sláva pri existencii jednej štátnej televízie bola intenzívnejšia. Dobovo vtipné, dobre zahrané, ale mohlo by sa to trochu rozbehnúť. ()

Hrdina (1975) (E03) 

"Pozri sa, zaťko, ako sa to robí, keby si náhodou chcel vykradnúť banku!" Gruzínska kriminálka v televízii spúšťa vlnu zločinnosti. Problematika ranného vstávania a smradľavých nôh vo vlaku. Žiadna extra vtipná smršť, ale pobavilo. ()

Naša stará mama (1975) (E04) 

"Nikdy viac si neber muža s materou, radšej sirotu s troma deťmi." Stará mať z dediny na návšteve oblažuje našich hrdinov domácou várou a nemajúc potuchy o racionálnej strave dneška, spôsobuje im zdravotné problémy, nehovoriac o zvýšených finančných výdavkoch. Pravdepodobne má aj dobré konexie, lebo nákup 12 kíl teľaciny aj s donáškou do domu rozhodne nebola v oných časoch bežná záležitosť. Vtipné. "Práve idem na nákup cholesterolu."  ()

Bazár v chalupe (1975) (E05) 

"Drahý zaťko, majte viacej lásky k blížnemu, keď nič inšie, aspoň krvný obraz si napravíte." Inzerátový predaj v dobe predinternetovej nebola žiadna slasť alias pre dobrotu na žebrotu. ()

Čierny fond (1975) (E06) 

"Tu nie je žiadna madam, ale obyčajná súdružka!" Hlava rodiny zatají zvláštne prémie, no neužije si ich.  Mrvečka ako opilec podruhé. Skĺzava to k menej vydareným bakalárom. ()

Silvester v cudzine (1975) (E07) 

"Jednému právnikovi sa nesluší, aby vítal Nový rok v Karlovej Vsi!" Rodinka utajene silvestruje v zamknutom byte, zatiaľ čo si susedia myslia, že hýria v Moskve a Leningrade s Čedokom. Márne dumám, kde v sedemdesiatych rokoch v ČSSR fungovala roznáška mlieka pred dvere panelákových bytov. Môže byť. ()

Reklama

Reklama