Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Johnie Dean v rámci prodloužené volné vazby dělá číšníka v jedné zapadlé restauraci. Jednou sem dorazí zraněný člen gangu Apollo, který se dostal do křížku s Rayem de Palmou kvůli krádeži diamantů. Zemře dříve, než dorazí pomoc. Johnie s číšnicí Beckie zjistí, že mrtvý má u sebe váček s diamanty, a pochopí, že mají velké potíže. Johnie je v podmínce a mohl by znovu skončit ve vězení. Proto neváhá a s Beckie se dávají na útěk. V kavárně se pak strhne bitka mezi členy nepřátelských gangů a všichni pak začnou pronásledovat Johnieho a Beckie. Ti se schovají u Kostky, chtějí diamanty prodat jeho bohatým přátelům a tak se jich zbavit. Kostka kontaktuje Farmenteru, kterému dluží peníze, a ten předstírá, že má o obchod zájem. Místo toho ale zavolá členům gangu Apollo i Palmovi a doufá, že se vzájemným bojem o diamanty vyvraždí. Johnie chce kameny schovat, aby s ním byly obě bandy nuceny s nimi vyjednávat (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (4)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Slusny, nepravom podceneny film na temu kradez diamantov. Dialogy su tvrde, ale na urovni, rvacky, autonahanacky ...... klasicka akcna jazda, ktora vzdy potesi : 66 % ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Začne sa to ako prehnane drsná gangsta rapá matafaká gangsterka v ktorej súperia nejaké gangy. Po následnej naháňačke sa film prepne do komediálneho módu v ktorom sa postavy správajú infantilne jak v nejakej kreslenej groteske. Ale je to miestami tak trápne, že som sa aj zasmial. Dej o dvojici, ktorá sa snaží streliť ukradnuté diamanty a v pätách majú rôzne gangy, zase vzdialene pripomína film Pravdivá romanca. Čo asi vzhľadom na to, že sa jedna postava vola De Palma nebude náhoda a takýchto pomrknutí a vykrádačiek ti je viac. Napriek pár vtipným hláškam ale dejová omáčky príliš nefunguje. Prestrelky sú sterilné a miestami tiež komické jak sa z blízkosti nevedia trafiť do súpera. Bitky tu žiadne niesu. Takže film znova ako je u PM Entertainment zvykom, zachraňujú naháňačky. Tentokrát sa namiesto rôznych kotrmelcov a búračiek väčšinou sústredili na adrenalínovú jazdu behom ktorej sa snažili vyhnúť kolízii a tak sa dočkáme hlavne množstva šmykov a otočiek, kľudne aj o 360 stupňov. Až vo finále nám doprajú pár kotrmelcov a vrutov áut s ohnivým pozadím, ktoré vyplní celú obrazovku. Kotrmelec dodávky a následný výbuch kamióna do ktorého potom narazí niekoľko áut stál za to. Takže výsledok je PM klasika. Skvelé naháňačky a mizerný dej. U nich bolo snáď úplne jedno, kto tie filmy režíroval. Zaujímali ich zakaždým len naháňačky a na všetko ostatné kašlali. Našťastie tím autokaskadérov mali prvotriedny a keby PM ešte existovalo, tak by mohli na videopoli konkurovať jak v blbosti tak v búračkách aj Rýchlej a zbesilej sérii. Ono asi nie je náhoda, že hlavný koordinátor Spiro Razatos sa na FF sérii takisto podieľa. 4/10. ()

Reklama

Reklama