Reklama

Reklama

Doma (Polsko)

(seriál)
  • Poľsko W domu
Poviedkový
Poľsko, 2020, 2 h 30 min (Minutáž: 7–13 min, Alternatívna 135 min)
(ďalšie profesie)

Epizódy(14)

Obsahy(1)

Antologie čtrnácti krátkých filmů, které vznikly během karantény vyhlášené v souvislosti s pandemií koronaviru, a to podle stejných parametrů. Děj se musí odehrávat tady a teď v době pandemie, délka příběhu nesmí překročit deset minut, režiséři musejí respektovat zavedená opatření a natočit filmy sami v průběhu čtyř týdnů, přičemž formát a žánr je na nich. Série snímků Doma (Polsko) vznikla v naprosté umělecké svobodě, jedná se o kreativní zachycení situace, kdy jsou omezeny svobody jednotlivce. (HBO Europe)

(viac)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (6)

Tohle nejsme my (2020) (E01) 

S mojim hodnotením sa drvivá väčšina užívateľov určite nestotožní, ale...po prvé - mám slabosť pre čiernobiele zábery, po druhé - kontrast medzi prázdnym kostolom či futbalovým štadiónom a ruchom z daného miesta keď boli plné ľudí ma naozaj dostali a po tretie - kamera a plastová rukavica vejúca vo vetre v niekoľkých prestrihoch boli niečím úžasným. Jediná slabina príbehu je v tom, že je to poľský príbeh a viac ako polovica deja zobrazuje život v tavernách Grécka či v Taliansku. Z mojho skromného pohľadu zatiaľ najlepší kúsok zo série Doma z produkcie HBO. ()

Ukryj mě v letadle do Marrákeše (2020) (E02) 

Prvé 3 minúty si získali moju pozornosť, následne to bol už iba stereotyp a cítil som sa akoby mi ktosi čítal verše z akejsi knihy o apokalypse a striedali ich (občas naozaj dobré) zábery. Tak ako som prvú poľskú epizódu označil za najlepšiu tak s čistým svedomím môžem túto označiť za doteraz najslabšiu zo série Doma (fínskej a poľskej). ()

Dom v škrupine (2020) (E03) 

Slovami mladej generácie by som tento krátky film ohodnotil ako "týpek išiel bomby"...síce autorkou je žena a v rámci korektnosti by bolo možno vhodnejšie napísať týpkica. Skôr za samotné prirovnanie života ľudí v čase koronakrízy (drvivej väčšiny, mnoho ľudí vrátane mňa v tom čase pracovalo bezo zmeny - teda so zmenou, s rúškom na tvári) ku kuriatkam, ktoré nevychádzali príliš ďaleko od kvočky (opäť trochu pritiahnuté za vlasy, mnoho ľudí si s tým nerobilo ťažkú hlavu ale beriem to viac menej vo všeobecnosti) ako za samotný spracovanie príbehu dávam pomerne zhovievavé hodnotenie. Toto si rozhodne získalo moju pozornosť. ()

Čekání (2020) (E05) 

Príbeh (iba predpokladám na základe toho čo som videl) venovaný rodine režiséra a najmä ich 6 ročnému synovi, ktorý je v čase koronakrízy vystavený aj inej dôležitej zmene v jeho malom svete - očakávanému príchody sestričky...pretože (našťastie) kolobeh života nezastavila ani táto pandémia. ()

Rúška a ľudia (2020) (E07) 

Ak aj bol tento diel zinscenovaný tak nepochybne mal veľmi silný moment - keď si mladá žena s rakovinou po chemoterapii dala dole čiapku a povedala "možno to prežijem..." viac k tomu asi niet čo dodať. ()

Tohle jaro nic nezastaví (2020) (E08) 

Najlepšie zábery prišli v samom závere, inak iba jedna z množstva úvah v tejto sérii a ako sa to spomína v (zatiaľ) jedinom komentári k celej sérii jedna z epizód ktoré vôbec nestoja za pozornosť. ()

Reklama

Reklama