Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Na střední škole řádí hacker, který vyzrazuje tajemství studentů. Osamělá, ale všímavá Sofía se pokusí odhalit, kdo to má celé na svědomí. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (7)

Control Z (2020) 

Iba vydarená záverečná epizóda a pomerne dobr nápad celý seriál zachrániť určite nemohli. Treba však objektívne uznať, že záver bol priam dokonalý, najmä opis dnešnej mládeže a obraz ich životného štýlu. Našťastie sú medzi nimi výnimky, ale je ich žalostne málo. Pritom ide o schopnosť kriticky myslieť. ()

Oslavenkyně (2020) (S01E01) 

V 13 sekunde je môj obľubený povinný záber na tenisky Vans, spomenie sa šikana, zmena pohlavia a homosexuál a tým pádom tu máme seriál pre teenagerov made in Netflix ako vyšitý. Nič nové pod slnkom, zábery na správy v snahe upútať mladú generáciu a samozrejme mladú emancipovanú slečnu. Kde sú tie zlaté časy keď teenagerov bavili slashery... ()

Oběti (2020) (S01E02) 

Je jednoznačne vidieť nielen že sú herci starší ale rovnako tak riešia problémy ktoré zrovna nie sú najpálčivejším problémom žiakov ktorí navštevujú posledný ročník strednej školy. Sebavedomý výstup transIsabelly voči učiteľovi tento fakt iba zdôrazňujú a celkovo dialógy vyznievajú trápne. Jediné čo možno hodnotiť kladne je vyobrazenie faktu ako im záleží na tom čo si o nich myslia druhý. A prirodzene skorumpovaný politik. To posledné chýbalo k liberálnej dokonalosti. ()

Idioti (2020) (S01E03) 

Za hudbu pri prenasledovaní Luisa plus kameru zhovievavé hodnotenie ale je to celé trochu zbytočne dlhé. Ako 90 minútový film by to bolo rozhodne lepšie a určite by to zarezonovalo v mysliach divákov viac. Plus ta kamera v závere...aj keď to splnilo účel zdramatizovať seriál pozeralo sa na to veľmi zle. ()

Večerní škola (2020) (S01E04) 

Úžasná epizóda ktorá je obrazom mentálnej vyspelosti dnešných teenagerov - cigareten rauchen, alkohol drinken und arbeiten nicht...Počas párty, ktorú táto 36 minút trvajúca epizóda zobrazí sa v podstate neudeje nič, iba Sofia dostane za úlohu skočiť do bazéna, aby sa nikto nedozvedel že jej kamarátka je lesbička. Probl=m je však v tom, že polovicu záberov na mládež ktorá sa zabáva tvoria LGBT páry, ktoré sa oblizujú ostošesť takže slečna svoj vzťah nemá dôvod skrývať. A záver, keď sa Raul a Sofia rozdelia pri tom, ako hľadá poistky to zabil úplne. To by sa hodilo skôr do Scary Movie ako do seriózneho seriálu. Tak ale tento je určený generácii ktorá intelektom pri prvom stretnutí určite neočarí, tak prečo nie... ()

Veřejný nepřítel (2020) (S01E08) 

Neveril som že tomuto seriálu nadelím tak vysoké hodnotenie, ale posledná epizóda s opisom dnešnej mládeže, ktorej sa dáva všetko ale sama neprodukuje nič (česť výnimkám) rozhodne stála zato. Ako jeden dvojhodinový film by to bolo rozhodne podstatne lepšie. ()

Season 2 (2021) (S02) 

Control Z treba uznať jednu vec. Nespomeniem si na seriál, ktorý by svoju najlepšiu epizódu ponúkol hneď ako prvú a následne by kvalita už iba klesala. Viac ako dej však nepochybne zaujme ako to majú liberálne bezmozgy v hlavičkách popletené. Člen školskej ochranky je potom, ako prezerá obsah kabelky jednej zo žiačok a vyberie z nej jej podprsenky označený ňou samou (teda liberálnym) Netflixom za pedofila. Že neplnoletú študentku Alex svojim mlstným jazýčkom obšťastňuje stará učiteľka, to je láska, lebo feminizmus, lebo LGBT. Transky Klaudie sa bojí predovšetkým Pablo, ale okrem neho aj Mike Tyson, Hulk a každý mužský člen Avangers. Lebo násilie na ženách zmizne tak lebo feminizmus, lebo budeme točiť rozprávky o silných sebavedomých ženách. 5 či 6 epizóda je o tom že sa súloží. Odhadom 35 minút bez akejkoľvek pointy, ale súloží sa. Jeden pár je dokonca heterosexuálny. Sylvia. Všetko vyrieši Sylvia. Supermladistvá klitorisáčka pred ktorou dávajú dole klobúk všetky súkromné agentúry, Mosad, NAVY Seals či Spetnaz. Iba Sylvia má na tejto planéte mozog, všetci ostatní sú lietadlo. Vrcholom je záverečná anketa na Insta. Ak máte v okruhu priateľov na tejto sieti aj tínedžerov zistíte že ich ankety sú predovšetkým o tom či sa majú ostrihať alebo nie. Či bielu alebo modrú sukňu. A podobné zmysluplné a životne dôležité ankety. A pochopiteľne Gary a jeho coming out že som buzna, dve sestry ktoré zistia že viac ako brighádovať v Tescu sa oplatí kurviť sa a ešte mnoho užitočných rád, ktoré z generácie ypsilon urobia ešte väčším lúzrov akými sú teraz. Od prvej, veľmi sľubnej epizódy ide všetko dole vodou, človek nemá ani jednu obľúbenú postavu s ktorou by aspoň trochu súcitil (možno Raúl, ale v jeho prípade je šikana proti ktorej Netflix bojuje v každej sračke pre tínedžerov z nepochopiteľných dôvodov oprávnená) a dočkáme sa záver tak prekvapivého že celú túto sračku stiahol ešte hlbšie. Oceniť môžno dobrú hudbu, výborný úvod a zopár ojedinelých momentov (včely) v priebehu zvyšných 6 epizód. ()

Reklama

Reklama