Reklama

Reklama

Guľový blesk

  • Československo Kulový blesk (viac)
TV spot

Obsahy(1)

Komédia o jednom veľkom sťahovaní.
Pripraviť, zorganizovať a vykonať výmenu dvanástich bytov je dielo, hodné majstra, ktorý však dr. Radosta nepochybne je. Všetky ťažkosti rieši s ľahkosťou a aby sa grandiózny plán podarilo zrealizovať, pripraví aj malú generálku. Napriek tomu sa však objavia drobné problémy... (STV)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (640)

Adam Bernau 

všetky recenzie používateľa

Radek99 mnohomluvně, PollyJean naopak příliš stručně, ale to není směroplatné, oba mají pravdu. Zřejmě i raroh má pravdu. Za sebe bych poznamenal, že když má Hrušínský co hrát, celý film jde o několik pater nahoru. Třeba v Rozpuštěném a vypuštěném zabírá značný prostor nepříliš zajímavou postavou a na filmu je to znát. Kdežto jeho Dr. Radosta je geniální figura. A Ježkovou-Jechovou ve dveřích viděti, záchvaty pokaždé míti. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Jeden z najlepších československých filmov. Skvelé hlášky, ktoré už dávno zľudoveli. Výborná je tiež hudba. Nesmrteľná komédia o jednom veľkom sťahovaní. Opäť sa dokazuje, že československé komédie sme vedeli robiť a táto snímka nie je výnimkou. Dá sa na ňu pozerať stále dookola a napriek tomu neomrzí. Toto je bezchybná vec. Ako z banálnej veci ako je táto urobiť komédiu, ktorá je postavená na životných situáciách, ktoré aj po určitej dobe sú zábavné a samozrejme aj smiešne. Ako združiť toľko rôznych ľudí a príbehov a ľudí čo sa nehádajú, ale hrdinsky sa zapoja. Úplný výkvet, všetko toto domyslené do posledného detailu. Zišlo sa tu toľko výborných hercov, ktorí nehrali role ale sám život. Tento film sa dá vidieť kedykoľvek. ()

Reklama

fishki 

všetky recenzie používateľa

Táto komédia nestojí LEN na sakraOSCARovom výkone organizovaného Rudolfa Hrušinského, ale hlavne na prostosti (nemyslím sprostosti:o) ostatných postáv, ako pani Jechová, rodina Fazekašových, či pani Máňa z OPBH atď. Samozrejme by sa komédia S+S neobyšla bez nesmrtelných hlášok, ktorých tu je Haba-kuk. Tento film by som na predpis púšťal Troškovy, Soukupovy a im bodobným, ktorých ženie do popredia myšlienka, že robia dobré ľudové komédie! Páni - TU si berte príklad...Jéj a já jsem si ešte vzpoměla, že sem se vás nezeptala, jestli máte sklep. Máte sklep? ()

Tsuki 

všetky recenzie používateľa

Lidský druh humoru a různorodé postavičky, které tvoří vtipné kontrasty, ale přesto působí naprosto realisticky (s podobnými charaktery se určitě setkáme i ve skutečném životě). Kde jsou ty časy, kdy se točily takové české komedie? Je zajímavé, že u tohoto filmu jsem si poprvé uvědomila, že mi to vlastně svou poetikou a lidským prvkem připomíná některé japonské filmy... Bohužel u nás už se podobné nápadité a "lidské" filmy netočí, což je obrovská škoda. Chtělo by to další takovou výjimečnou scénáristickou dvojici jakými byli Smoljak+Svěrák. ~(4,2)~ ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Úplne podmanivá komédia, s čoraz pamätnejšími scénami, ktoré čím ďalej budú chápať len 'barákoví' obyvatelia. Dôvtip primitívneho scenára smoljakovsko-svěrákovskej spolupráce opäť na výbornú. A keď budú v našej rodine sťahovacie manévre, určite dám našim pozrieť tento dokonalú, detailne-bezchybnú operáciu. 80%. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (42)

  • Když na úvodní schůzce všech zainteresovaných do stěhovací akce hlásí dr. Ječný (Zdeněk Svěrák) své telefonní číslo, začne se paní Knotková (Daniela Kolářová) neplánovaně smát. Je to zřejmě tím, že podle scénáře měl Zdeněk Svěrák uvést úplně jiný kontakt a místo toho použil své rozložené skutečné datum narození a Daniela Kolářová si to uvědomila a rozesmálo ji to. (offlineman)
  • Karel Kalaš, představitel pana Bílka, byl údajně v době natáčení velmi nemocný a chápal roli jako rozloučení s tímto světem. Nakonec se však z tohoto světa těšil ještě přes dvacet let, zemřel až v roce 2001. (ČSFD)
  • Mistr Bílek (Karel Kalaš), který zdánlivě zemře a je považován za mrtvého, není až taková fikce. Angelo Hays si 1. září 1937 při nehodě roztříštil lebku a byl „prohlášen za mrtvého“ a jen šťastnou shodou nebyl pohřben zaživa. Případů pohřbení za živa je doloženo mnoho. Lidé se tak báli možnosti, že budou pohřbeni za živa, že lékařská věda musela stanovit diagnózu tzv. „tafefobii“. Jednalo se o dobu, kdy se nepohřbívalo žehem. Dokonce se prodávaly rakve s možností signalizace, aby „nebožtík“ o sobě mohl dát vědět. (sator)

Súvisiace novinky

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (viac)

Reklama

Reklama