Reklama

Reklama

Laura Branigan: Self Control

(hudobný videoklip)
všetky plagáty
Krátkometrážny / Hudobný
USA, 1984, 5 min

Recenzie (2)

Real Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

"I, I LIVE AMONG THE CREATURES OF THE NIGHT, I HAVEN'T GOT THE WILL TO TRY AND FIGHT AGAINST A NEW TOMORROW, SO I GUESS I'LL JUST BELIEVE IT, THAT TOMORROW NEVER COMES" ----------- Najväčší banger 80. rokov, ktorý definuje jednu éru hudby, života, televíznej tvorby (Miami Vice) a videohier (Grand Theft Auto: Vice City), bol sprevádzaný hudobným videom, na ktorom sa zišli veľké mená, a to paradoxne zo sveta filmu, nie hudby. Najviac do očí asi bije meno Friedkin alias legendárny režisér filmov ako Exorcista či Francúzska spojka. Táto spolupráca medzi ním a Branigan bola taktiež jednou z prvých svojho druhu vôbec. Na produkcii sa podieľal Fred C., ktorý je skôr scénografom ako producentom, robil ju napríklad na opuse Krstný otec, no a na záver samotný scénograf Singelis, ktorý pracoval na Sergiovom Vtedy v Amerike. Výpis filmárov by sme mali, no a aký je teda výsledný produkt? Nie patrične dobrý voči nastoleným očakávaniam. Keď však tie odoberiem, je to spokojnosť. Friedkinov rukopis je znať, kamera sníma čo má, kulisy a masky vyzerajú nádherne a občas, keď ho sledujem len tak, miestami mám pocit, že sledujem ukážky z nejakého filmu, čo je celkom slušný kompliment, by som povedal. ----------- KLIP: 3* / SKLADBA: 5* ----------- Dobrý článok o klipe ----------- Čekni aj zaujímavosti ----------- Branigan x Friedkin ()

Zaujímavosti (5)

  • Keď videoklip bežal počas pravidelnej britskej relácie Top of the Pops (od r. 1964), ľudia telefonovali do BBC so sťažnosťami ohľadom klipu a jeho obsahu. (Real Tom Hardy)
  • Videoklip bol sprevádzaný kontroverziu ohľadom prílišnej sexuálnej sugestivity. MTV odmietlo videoklip vysielať. Aby bol vysielateľný, boli nutné určité zmeny, voči ktorým prvotne Branigan namietala, nahrávacia spoločnosť ju však eventuálne presvedčila k menším zmenám. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama