Reklama

Reklama

Bun maska

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý nadějný herec je odhodlaný prosadit se v šoubyznysu a přemýšlí, že kvůli tomu opustí milovanou íránskou kavárnu, kterou jeho rodina provozuje už po celé generace. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

VsetkoVsade 

všetky recenzie používateľa

Ak ste už mali tú pochybnú časť pracovať v reštaurácii, isto mi dáte za pravdu, že herec zamestnaný v gastronómii je vlastne pleonazmus. Počas jedinej zmeny tu vlastnú identitu stihnete potlačiť toľkokrát, že priemernému absolventovi VŠMÚ sa hravo vyrovnáte už po prvých dvoch hodinách, a zvlášť v prípade, že hodnoty vašej politickej korektnosti sa rovnako ako u mňa pohybujú v záporných číslach. Poďme si to predviesť na niekoľkých názorných ukážkach. ZÁKAZNÍK: „Dobrý deň, vy tu aj varíte?“ VÁŠ MOZOG: Kdeže, tí ľudia za stolmi plnými tanierov, ktoré vidíte všade okolo vás, sem prišli na prednášku o rizikách nechráneného pohlavného styku, idete práve včas, aby ste nám poslúžili ako učebná pomôcka. VÁŠ JAZYK: „Dobrý deň, ale pravdaže, len poďte ďalej, ten posledný voľný stôl tu čaká iba na vás.“ ZÁKAZNÍČKA: „Sedíme tu už pol dekády a dve volebné obdobia a nejako si ešte stále nevieme vybrať, poradili by ste nám niečo?“ VÁŠ MOZOG: Taxík, ideálne do susednej galaxie a s elektrickým prúdom v sedadlách. VÁŠ JAZYK: „Osobne by som vám odporučil číslo štrnásť, slečna, výborná voľba obzvlášť v prípade, že máte rada pikantné jedlá.“ ZÁKAZNÍČKA: „Aha, a je to dobré?“ VÁŠ MOZOG: To ani náhodou, náš podnik sa špecializuje výhradne na pokrmy vyvolávajúce negatívne zmyslové zážitky, v akej farbe vám prinesiem vedro na zvratky? VÁŠ JAZYK: „Vskutku vynikajúce, patrí k našim najpredávanejším produktom a verím, že bude chutiť aj vám, hneď vám ho idem objednať.“ VY: *s vypätím posledných síl úspešne a bez ujmy na životoch skladáte na stôl obedové menu pre štvorčlennú rodinu* DEMENT: „Mladý pán, ale my sme mali ešte to capuccino a dvakrát latté macchiato!“ VÁŠ MOZOG: Nedá sa nič robiť, kamoš, moje zvyšné tri ruky som si dnes zabudol doma. VÁŠ JAZYK (v sprievode chápavého úsmevu a oduševneného prikývnutia): „Hneď to bude, pane, kolega vám ich už chystá a o chvíľočku prinesie.“ VY: *vydáte sa na obchôdzku po rajóne, aby ste v čase prípravy objednávok dokončili ďalšie* PACIENTKA PO LOBOTÓMII: „Prosím vás, a ten druhý chod si akože nezaslúžime?“ VÁŠ MOZOG: Nie, po dôkladnej analýze vašej postavy pôsobiacej dojmom, že ste zapríčinili svetový hladomor, sme s kolegami v kuchyni dospeli k záveru, že predjedlo s polievkou vám už bohato stačili. VÁŠ JAZYK (doplnený zúčastneným výrazom na tvári a odľahčujúcim úsmevom): „Veľmi sa ospravedlňujem za to čakanie, pani, kolegovia v kuchyni teraz toho majú trochu veľa, ale vašu objednávku pripravia ako prvú.“ Z vyššie uvedenej príčiny je pochopiteľné, že rozhodnutie hlavnej postavy stať sa hercom sa mi vzhľadom na jej predchádzajúce zamestnanie v kaviarni zdalo nanajvýš nepochopiteľné, dej príbehu je navyše prehľadnejší než osud výplaty priemerného narkomana v pokročilom štádiu, o úsmevné momenty v ňom však nie je núdza a na prečkanie ďalšej hodiny a pol v nekonečnej domácej izolácii vám bude bohato stačiť. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Z tohto vyžarovala veľmi dobrá aura, teda obzvlášť z tej línie iránskej tradičnej kaviarne - to bol presne ten typ podniku, kde by som s nadšením sedel a nechal sa unášať okolitou atmosférou (a samozrejme by som neodolal bun maske). Tá druhá línia, ktorá symbolizovala Rumiho neskrotnú túžbu po herectve, ma až ak sama o sebe nebavila - ale ako kontrastná línia to bolo celkom vhodné. Dilema medzi očakávaným pokračovaním rodinného remesla a liberálnym oslobodením Rumiho duše vypĺňa v podstate celý film. A hoci to znie možno na prvý pohľad trochu klišovito, tak za mňa to bol vcelku príjemný filmový zážitok. 4* ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama