Reklama

Reklama

Černobyľ

  • Rusko Černobyl (viac)

Obsahy(1)

Po explózii reaktora v černobyľskej jadrovej elektrárni stovky ľudí obetovali svoje životy, aby vyčistili lokalitu a úspešne zabránili ešte väčšej katastrofe, ktorá by mohla premeniť veľkú časť európskeho kontinentu na neobývateľnú zónu. Jedným z nečakaných hrdinov sa stane Alexej Karpušin (Danila Kozlovskij), hasič v elektrárni. Na nebezpečnej misii ho sprevádzajú inžinier Valerij Gončaruk (Filipp Avdejev) a vojenský potápač, plukovník Boris Bobylin (Nikolaj Kozak). Ich úlohou je vypustiť vodu z nádrže pod horiacim reaktorom. Nemajú čas na poriadnu a   dostatočnú prípravu. Voda v zaplavených chodbách, ktorými budú musieť prejsť, je každou hodinou horúcejšia, pretože roztavené jadro reaktora k nim preniká čoraz bližšie. Traja muži sú pripravení obetovať vlastné životy, aby zabránili ešte väčšej katastrofe, a zostupujú čoraz nižšie do hlbín budovy, priamo pod horiaci reaktor... (TV JOJ)

(viac)

Diskusia

kajmik01

kajmik01 (hodnotenie, recenzie)

Tak jsem se podíval ze zvědavosti, abych porovnal se seriálem BBC Černobyl a porovnání dopadlo pro ruský film dost smutně.

Tady se jednalo o vztahové drama na pozadí havárie elektrárny v Černobylu, kde se nevysvětlovala ani příčina ani důsledky. Postavy až na hlavní dvojici ploché a zaměnitelné, přitom hlavní hrdinové byli komplet vymyšlení a snaha o odčerpání vody pod reaktorem podstatně zdramatizovaná oproti skutečnosti (opravdu nikdo z těchto hrdinů neumřel).  

Takže ti, co kritizovali seriál Černobyl kvůli přidané postavě vědkyně, rychlému nástupu radiačních účinků, přílišnému alkoholu, očerňování sovětského režimu nebo temnějšímu kouři z reaktoru, v případě filmu dostanou mnohem výraznější úpravy reality.
Dokonce dojde i na alkohol na pracovišti hasičů, otlučené dlaždičky v místní nemocnici a řeči o sovětské byrokracii, která stejně jako radioaktivita prochází neviděná celou společností. Za mě ne moc povedený film a zvlášť chvíli po skvělém seriálu vychází ze srovnání hodně špatně. A přitom rusové umí točit výborné filmy a seriály, z poslední doby např. K jezeru/Epidemie nebo Pěreval Ďatlova.

Uživateľ Leopard105 zmazal svoj príspevok.

Reklama

Reklama