Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dráma mapujúca jedno rasovo zmiešané manželstvo v chronologicky na seba naväzujúcich siedmych etapách. Noah (Drez Ryan) chce byť filmovým režisérom, ktorý zmení svet. Madison (Chynna Walker) chce zasvätiť celý svoj život tancu. Obaja si sľúbili vzájomnú podporu, avšak ako sa hovorí, že človek mieni a osud mení, tak i obaja hrdinovia príbehu sa ocitnú uprostred búrlivej manželskej krízy. (sochoking)

(viac)

Recenzie (2)

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Vzťahová dráma mapujúca jedno manželstvo v jeho siedmych etapách, ktorá si zaslúži viac hviezdičiek, avšak od niekoho iného, než odo mňa. Mne tu chýbalo fuck , ked sa bavili o sexe. Oni sa chceli iba 'milovať' napríklad. Alebo som si nevšimol, že by niekedy nejak extrémne zvýšili na seba hlas. Inými slovami som tu postrádal istú živelnosť a živočíšnosť, ktorá by tejto, inak výborne napísanej vzťahovke, dodala istú dynamiku. Niečo, čo by som si pamätal aj zajtra. No a za najväčšie zlyhanie pokladám záver, ktorý nevzbudil vo mne žiadne emocie. Skôr bol tak trochu úsmevný z toho, ako sa tvorcovia snažili oboch hrdinov urobiť vizuálne staršími a duševne vyspelejšími. (Jeho idiotské fúziky a jej vestička s make upom žien po 50ke... To malo byť akože čo, preboha!?) Silnejšie tri hviezdičky. 60% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Normálne mám chuť sa pozrieť aj na staršie projekty Christophera J. Hansena. Asi som našiel svoj osobný highlight za mesiac september. "Seven Short Films About (Our) Marriage" je podľa mňa film, ktorý stojí za to vidieť a (ako poznám túto stránku), asi ostane prehliadnutý vďaka mnohým veľkým blockbusterom alebo rôznym filmom, ktoré sa dostanú na VOD a tým pádom aj širšiemu publiku. A pritom si myslím, že toto je film, ktorý ocení každý, kto má rád kvalitne napísané drámy. Nemyslím si, že by som našiel kvalitnejší film o manželstve ako je tento od "Marriage Story". A v jadre to môže pôsobiť, že sú filmy veľmi podobné, no v jadre sú úplne iné. Kým Noah Baumbach vo svojom filme nám ukázal príbeh manželov, ktorých čakal rozvod a spôsob, akým sa s tým snažili vyrovnať a spolu komunikovať, tu máme 7 útržkov manželstva páru. A musím povedať, že už prvá časť nasadila latku veľmi vysoko a čakal som, kedy príde nejaký moment, ktorý ma z toho všetkého vytrhne. Realita je však taká, že tento film nemá podľa mňa ani jeden taký moment. Je to vynikajúco napísané, je to vynikajúco zahraté a chémia medzi oboma hlavnými hrdinami je po celú dobu absolútne dokonalá. Ani na malý moment som nepochyboval, že tie postavy neprežívali úplne naplno. Pretože do toho obaja dali celé svoje srdce. Je fascinujúce sledovať ich čriepky života a postupne si skladať mozaiku toho, čo sa medzi nimi odohráva. Neviem ani povedať, ktorá scénka je moja najobľúbenejšia. Lebo by mi ich úprimne napadlo oveľa viac. A najlepšie je to, že v každom jednom čriepku je taký moment. Toto sú filmy, vďaka ktorým mám rád CSFD a objavovanie filmov, ktoré sa k nám bežnou cestou nedostanú. Lebo občas sa objavia filmy, ktoré ma nečakane zasiahnu a bránil by som ich za každú cenu. Nemám ani najmenšie pochybnosti, že na konci roka si film vystihne veľmi pekné miesto na mojej nástenke a odporúčam všetkými desiatimi. Ak milujete americké indie drámy, čeknite si to. Hodnotenie: A+ ()

Reklama

Reklama