Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jak by vypadal svět, ve kterém Superman nevyrůstal v USA, ale v Sovětském svazu?
SSSR, 1955 – sovětská propaganda představuje světu Supermana – neporazitelného hrdinu a symbol sovětské moci a komunismu. Prezident Eisenhower pověřuje geniálního Lexe Luthora úkolem vymyslet a vytvořit protiopatření, které by USA ochránilo před novou sovětskou hrozbou. Superman však brzy odhaluje skutečnou zrůdnou tvář režimu, který ho vychoval a kterému věrně slouží. Proto se rozhodne vzít budoucnost Sovětského svazu do vlastních rukou a přetvořit svět dle komunistických ideálů. (TwoFace)

(viac)

Recenzie (66)

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Páči sa mi toto prevedenie. Nešlo len o posun do Ruska, resp. Sovietskeho zväzu. Je tam celkovo iná časová línia, je tam iný progres v rámci Ameriky, ja som sa bavil. Je pravda, že kvôli ohromnému obsahu, ktorý to do seba chcelo vtiahnuť (nepriatelia, priatelia, lokácie) by to chcelo mať omnoho väčšiu dĺžku, ale to asi stále nesedí animovanej sekcii DC aj keď nechápem prečo, keďže Dark Knigh Returns bol vynikajúci a vo výsledku mal cez dve hodiny, podobne aj Death of Superman. Tuná by to tiež sedelo. Chýbali mi tam jednoducho jeho zážitky z detstva, ten jeden okamih nestačil. Chýbali mi tam bližšie informácie o vzniku amerických protivníkov v priebehu desaťročí. Ale čo, buďme radi, že sa niekto vôbec odvážil na túto formu a podobu s týmto obsahom. Jeden z tých lepších DC animákov, ktorý určite odporúčam každému. 85% ()

dragon94 

všetky recenzie používateľa

Hodně dobrý animák. Příběh se neustále někam posouvá a nestojí na místě. Veškeré poseltví, které tento film přináší je velmi silné a hodně k zamyšlení nejen nad státními režimi, ale nad povahou lidstva samotného a zaslepené honbě za něčím v co věříme, že je správné, ačkoli to tak vůbec být nemusí. 4* 80% ()

Reklama

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Zajímavý animák, který je dost politicky laděný. Vždycky mě zajímalo, jak by sovětský Superman vypadal. Určitě to mohlo být i lepší, ale v něčem to má očekávání splnilo. Pár slušných bitek tam je. Svět vypadá úplně jinak a jsou tam i další známí hrdinové jako: Lext Luthor, Diana Prince, Hal Jordan, Batman nebo prohnilý Brainiac. "Použij svou moc." ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Sovietsky súdruh Superman ? Vlastne prečo nie. Videl som už Japonského Batmana (Batman Ninja) a ten ma tiež zaujal postavami "vhodnými" do iného obdobia než je tradičný Gotham a Metropolis. Red Son obsahuje niekoľko zaujímavých scén, či už sú to bitky zo súdruhom Batmanom alebo hrdinská reč na červenom námestí vedľa veľkého Stalina. Netradičné obdobie a netradičná výmena uloh priniesla niečo čo tu ešte nebolo a možno aj preto ma to bavilo. Hudba od Frederika Wiedemana na ruský spôsob sa tiež podarila. Animácia a akcie sú od ostrieľaných profíka (Sam Liu) znova štýlové. 75% - 4* ()

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Keď zapneš film a hneď po úvodných titulkoch (S inak fakt že výbornou choralovou ruskou hudbou) Sovietsky Superman zabije Stalina, Ti je jasné, Ťa čaká veľký bizár. Fuh a tam sa toho teda udialo... Mrzí ma kopec zbytočností, ako Superriorman, či zbytočné zatiahnutie Hala JordanA AKA green lantern (i keď, bez zbytočností by ten film meral ledva hodinu, že áno...). Ale čo kvitujem ako do hĺbky orwellštiny to siahlo. "You are criminals, you should die! But no... I can fix you." A už chalani po lobotómií zametali spokojne ulice. Do toho studená vojna, Lex Luthor prezident, Loise jeho manželka a sovietsky Batman so strniskom a baranicou v podstate ukradol klasickú Jokerovu pozíciu v príbehoch a teda bojovník za anarchiu. Veľa sa za tú krátku dobu udialo, ale napokon to vyústilo do komplexnosti. Takže spokojnosť. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Film je adaptací stejnojmenného příběhu ze série „Elseworlds“ vydaného roku 2003. (TwoFace)

Reklama

Reklama