Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nováček Brad Renfro hraje jedenáctiletého Marka Swaye, který váhá mezi tím co ví a co nemůže nikdy říct. Pokud řekne to, co ví o vraždě mafiána, hrozí mu smrt z rukou najatého zabijáka. Avšak ambiciózní federální prokurátor tlačí tak dlouho, dokud mu Mark všechno neprozradí. Tak se z něj stává cíl ve smrtelné hře. A jeho jediným spojencem je odvážná advokátka (Susan Sarandon), která pro něj riskuje svoji kariéru - a neočekávaně také svůj život. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (156)

Lynn 

všetky recenzie používateľa

Herecké obsazení je vynikající (Brad Renfro, Susan Sarandon zejména...), příběh je napínavý, jenže: poslední část filmu, kdy se hlavní hrdinové vydávájí po stopě na vlastní pěst je už vysloveně přestřelená. Nemluvě o tom, že stačilo požádat o zařazení do programu ochrany svědků už na začátku a bylo by po problému... No, ale to by nebylo o čem psát (Grisham) a na co koukat (Schumacher) :-) Prostě docela fajn běžný thriller - možná před těmi 15 lety byl fakt bomba. No dneska pořád dobrý průměr. ()

tatanapope 

všetky recenzie používateľa

Příběh malého kluka, který se stane svědkem v procesu z mafií. Děj je chvílemi i příjemně vtipný, ale ten kluk na mě působil maličko rozežraně a člověk by mu občas jednu výchovnou flákl, jak byl sympatickej. Jinak děj je dostatečně chytlavý a zajímavý, jen u mě to víc jak průměrné není. Viděno v rámci Seznamte se s .../John Grisham ()

Reklama

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Joel točí svoje filmy ako na kvalitatívnej hojdačke. Niekedy je s nimi úplne na vrchole s nohami k nebu, inokedy škriabe podrážkami blato a štrk, no a niekedy si len tak plachtí ani hore ani dole. Tento postarší snímok je celkom jednoznačne postavený na výbornom herectve Susan a Tommyho, ako aj na drzom a na facku sa správajúcom Bradovi Renfrovi. Patrí k tomu lepšiemu čo Schumacher natočil a dá sa s prehľadom vzhliadnuť aj po rokoch. Ako píšem je to o tých hercoch. Scenár možno má kde tu nejakú dierku, hlavne v chovaní niektorých postáv a záver s ohľadaním mŕtvoly je úplne celý proti logike, ale dá sa to vydržať. Je to celkom slušný krimi thriller tak trochu z právnického prostredia, trochu zabŕdajúci aj do prostredia mafie a trochu zo súdnej siene. Ja mám niekedy dojem, že snímky tohto typu sa už dnes prestali točiť a je to možno škoda. Vzhľadom na tie spomínané dierky dávam len tri hviezdy, ale rád som to znova videl. Dobré je to. ()

Blackberry 

všetky recenzie používateľa

T.L. Jones + S. Sarandon + A. LaPlaglia + W. Patton + mladý D. Speck = strhujúca kombinácia do trileru. Z hercov ma skutočne nikto nesklamal, dominujúci sú však, tradične T.L. Jones, a v doteraz životnej roli D. Speck. Keby hodnotím tento film podľa detstva, považoval by som ho za vynikajúci. Dnes však viem, že má niektoré nedostatky - spomeniem predovšetkým akýsi nedotiahnutý, nevybrúsený záver filmu i niektoré pasáže v priebehu deja. Pre mnohých, akiste, bol film dokreslením knižnej predlohy; ja si však dovolím tvrdiť, že pokiaľ by sa J. Schumacher s tímom tak nedržali knihy, mohlo z toho vzniknúť čosi ešte lepšie. To by sa určite dalo... Záverom: v nadväznosti na detstvo sa nakoniec pripájam k štyrom bodom. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

V case premiery, ked bezal tento thriller v kinach sa mi velmi pacil, dnes tu vsak vidim male chybycky v scenari, ale aj to sa da odpustit, pretoze stale ma ten film bavi. Dakovat mozem nielen reziserovi Schumacherovi, ale aj skvelym hercom Tommymu Lee Jonesovi alebo aj Susan Sarandon, ktora bola nominovana na Oscara za hlavnu ulohu, ale Oscara si v roku 1995 prevzala Jessica Lange za ulohu vo filme OPERACE "BLUE SKY" (1994). Susan Sarandon ale nemusela byt smutna, pretoze o rok neskor si predsa len Oscara prevzala a to za hlavnu ulohu vo filme MRTVY MUZ PRICHAZI (1995), ktory reziroval jej manzel Tim Robbins... 16.10.2009 _______ Susan Sarandon - (Regina "Reggie" Love) +++ Tommy Lee Jones - (Roy Foltrigg) +++ Brad Renfro - (Mark Sway) +++ Mary-Louise Parker - (Dianne Sway) +++ Anthony LaPaglia - (Barry Muldano) +++ J.T. Walsh - (Jason McThune) +++ Anthony Edwards - (Clint Von Hooser) +++ Will Patton - (Seržant Hardy) +++ William H. Macy - (Dr. Greenway) +++ Produkcia: Arnon Milchan +++ Hudba: Howard Shore +++ ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (4)

  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V dobe natáčania bol Brad Renfro zapojený do projektu DARE (vzdelávací projekt proti drogám a alkoholu). Paradoxom je, že Renfro bol potom niekoľkokrát pred svojou smrťou zatknutý a odsúdený za držanie drog. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)

Reklama

Reklama