Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Itálie, 17. století. Mladá porodní „bába“ je obviněna z čarodějnictví a musí si vybrat mezi láskou a naplněním svého osudu. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (4)

Luna Nera (2020) 

Streamovacia služba Netflix pokračuje v produkcii nezmyselných eriálov, ktoré však majú jedinú úlohu - poukázť na silu žien a na to že žijeme v otrasnom patriarcháte, že LGBT ľudí je viac ako tých normálnych (pretože inak si to že vo väčšine seriálov sú homosexuálne páry zobrazené starostlivo ale heterosexuálne akoby neexistovali) a samozrejme treba trošku poškvrniť náboženstvo a ako inak terčom budú kresťania, pretože moslimov sa Netflix bojí a Židia ho platia, tak veľa možností im neostalo. Ak to mal byť odraz doby, v ktorej prebiehali procesy s čarodejnicami tak to bolo jedno obrovské zúfalstvo a Václav Kaplicý v knihe či Otakar Vávra v rovnomennom filme Kladivo na čarodejnice nepochybne natočili či napísali najlepší film/knihu o tejto epizóde našich dejín. Seriálu chýba nejaký zmysluplný dej, chvíľami je to fantasy, chvíľami historická dráma a inokedy zase romantický film bez akéhokoľvek ucelenejšieho konceptu. Odporúčam ho nepozerať. ()

Znamení (2020) (E01) 

Liberálny odpad svoju nenávisť voči kresťanstvu teraz zobrazuje v seriáloch, v ktorých prebiehajú inkvizičné procesy (Meno ruže na RAI, tento úbohý pokus o seriál na Netflixe). Václav Kaplický napísal skvelú knihu Kladivo na čarodejnice ktorú v roku 1969 sfilmoval Otakar Vávra. Pred 51 rokmi, v dobe komunizmu tak vznikol film o inkvizícii, ktorý tieto chabé pokusy dnešného liberálneho fanatizmu v Západnej civilizácie strčil do vrecka, prirodzene s nižším rozpočtom. Rozmýšľal som, že spočítam koľkokrát sa postavy vo filme prežehnajú ale nakoniec som sa rozhodol inak. Český genderový hnoj, ktorý k seriálu spravil titulky potom, ako Pietro odzadu zo žartu prepadne mladú devu, preložil text ako "kožušiny alebo Tvoj život, hochu" pričom Pietro zreteľne povie ragazza, čiže dievča, slečna. Toľko k intelektu liberálov z Netflixu. Seriál neupúta vôbec ničím, snáď dobovou atmosférou aspoň sčasti, inak sme svedkami podpriemerných nehereckých výkonov, zápletky ktorú by lepšie zvládol aj maturant v študentskom filme a predsudkov a predsudkov voči jednoduchým ľuďom z vidieka. Bola taká doba ale Netflix má z toho evidentne komplexy. Skúste si porovnať príchod morového sprievodu do osady roľníkov vo filme Siedma pečať od Ingmara Bergmana z roku 1957 s týmto hnojom od Netflixu, pričom liberálny amíci majú k dispozícii 60 rokov technického pokroku. Niet čo dodať. ()

Kniha (2020) (E02) 

Zlí kresťania prenasledujú úbohé čarodejnice, ktoré sú pochopiteľne LGBT čo tvorcovia liberálneho Netflixu musia pripomenúť v každom filme. Do toho prirátajme študenta medicíny, ktorý ako vysokoškolák jediný v celom príbehu vníma realitu ako racionálne zmýšľajúci človek a máme výsledok. Okrem dobrej hudby a kulisy v niektorých momentoch nie je príliš čo chváliť. A došlo aj na ukážku emancipácie. Keď čarodejka premôže v boji iného bojovníka v maske, nakoniec ho nechá nažive pretože je žena. Keby to bol chlap bolo by v poriadku zabiť ho. Logika ľudského odpadu spoločnosti v podobe liberálov - zabime všetkých bielych kresťanov mužského pohlavia, svet bude dokonalým miestom...Chce sa mi z Vás zvracať... ()

Zbraně (2020) (E05) 

Vštepiť ľuďom do seriálu ako niečo prirodzené že dieťa sa pokúsi zavraždiť kňaza, prečo nie...Ale ak sa stane obeťou vraždy novinár spravíme z toho šou že jedno oko by nemalo ostať suché. Takto to však nefunguje svet je našťastie ešte plný ľudí, ktorí sú schopný vnímať realitu aj snahu vtlačiť ľuďom do hláv nenávisť voči niečomu konkrétnemu. ()

Reklama

Reklama