Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

pipapa 

všetky recenzie používateľa

Pokus o komediální scifi-horor se vůbec nepovedl. Nezáživný děj se trochu rozhýbá až na konci, když se babičky-roboti vymknou veškeré kontrole. Velmi překvapivé až podivné, že cenzura té doby ponechala bez povšimnutí odpornou scénu s oběšenou kočkou!!! Film, na který velice ráda a rychle zapomenu, i když varování, které nám film sděluje, je velmi důležité a čím dál aktuálnější = technika vs. člověk a nebezpečí s tím spojené! ()

darthhokro 

všetky recenzie používateľa

Česká "Terminátorka" Libuše Havelková v nejlepší konvici, by mohla statečně konkurovat Kristýnně Lokenový. Její vražedně láskyplný pohled chovance Kroměřížského ústavu, by skolil i Arnolda Švarcenegrů. Film je taková příjemná blbina, akorát na nedělní po obědový schrupnutí. Mladááá láááska to je ráááj...... ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

V biografii režiséra Ladislava Rychmana sa píše, že: "Téměř všechny filmy Ladislava Rychmana, až na malé výjimky, jdou dnes již zapomenuté, umělecky nevyrovnané, divácky nezáživné, průměrné a často špatně zpracované." Presne tak je to i v prípade jeho snímku "Babičky dobíjejte přesně!", ktorý natočil v roku 1983. Nápad to bol zaujímavý, ale v réžii nemožného Laca Rychmana sa z toho stal takmer až odpad. Treba však priznať, že to bolo tak mizerné aj vďaka otrasnej Libuši Havelkovej, ktorá stvárnila elektornickú starú mamu. * ()

racing666 

všetky recenzie používateľa

Snímek je něco jako "Já, robot" př.n.l. :-D Komunismus z toho přímo srší (model 350 GLS - podobný názvům Škodovek) a film je celkově zaměřený na východ - není se čemu divit. Ovšem L. Havelkové se prostě dokonale zahraná role babičky Rózy nedá odepřít. To jak jsem se u toho smál, jak je to stupidní a zároveň na dobu ´83 úplně "hustý" mě vede k hodnocení 4*. PS: Zakončení filmu bojem mezi Rózou a babičkou sousedů mě fakt dostal :-D 65% ()

BoredSeal 

všetky recenzie používateľa

"Mladá láska, to je ráj.... Mám vás ráda!" Tenhle film je v komunistickém filmu úplná halucinace, díky čemuž si moje hodnocení zaslouží. Kopiruje klasický model béčkových hororů 80.let něčeho, co se vymkne kontrole a jde si to vlastní cestou k nebezpečí hlavních hrdinů, ale sci-fi prvek je paradoxně zasazený do komunistického Československa, klasické sousedské nevraživosti a soupeření a téma užitečných babiček pro mladé rodiny. Navíc do role hlavní robo-babičky geniálně obsadili autoři Libuši Havelkovou, osobu spjatou s pohádkovými laskavými stařenkami a její konkurence Jana Dítětová taky jede, zbytek obsazení dělá, co se od něj čeká (Jan Rosák jako moderátor prodejní show, to se tvůrcům vedle předvídání nedostatku babiček povedlo další proroctví). Jen doteďka nechápu, jak to autoři zamýšleli - společenská satira klasické čecháčské sousedské zášti s naroubovaným sci-fi prvkem? Každopádně se jim podařila správná kultovní šílenost pro milovníky bizarních filmů. :) ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Režisérovi Rychmanovi bolo v dobe natáčania 61 rokov a z dôvodu jeho zdravotných ťažkostí a niekoľkonásobnej hospitalizácie bolo natáčanie filmu prerušené viackrát. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Veľkú časť prípravných prác zabralo hľadanie lokácií, väčšina deja sa totiž mala odohrávať medzi tromi susednými vilkami a iba časť mala byť realizovaná v ateliéri. [Zdroj] (Raccoon.city)
  • Rozpočet filmu bol 4 milióny Kčs, čo bolo na vtedy menšinový žáner sci-fi podľa kritikov priveľa. [Zdroj] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené