Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani babičky-roboti nie sú ideálnym riešením pre náročné rodiny. Priveľa prehnanej starostlivosti a oddanosti môže aj škodiť!
Zdeněk a jeho žena Jarmila Loudovci si z dôvodu nedostatku času zakúpia od firmy Biotex elektronickú babičku, model Róza 350 GLS. Stačí iba to, aby rodina zadala vstupné údaje a nová babička je ako živá. Upratuje, varí, umýva riad, vychováva deti. Je tu však jeden problém. Róza 350 GLS sa správa iba tak, ako boli do nej údaje zadané. A tie neboli práve ideálne. Rodinu čoskoro začne obťažovať nepríjemná a frustrujúca starostlivosť babičky, ktorá sa navyše stretne s obdobným elektronickým modelom susedov v nemilosrdnom boji, pri ktorom ide všetkým doslova o život... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (171)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušná satira na susedské a rodinné vzťahy v období socializmu a nekontrolovateľný technologický pokrok. Niekoľko vtipných hlášok a dobre nakrútených scén. Lenže od začiatku je jasné, ako sa to celé bude vyvíjať a dnešnému divákovi tak okrem dobových reálií nemá film veľa toho čo ponúknuť. Ale osobne som sa bavil na mnou vytvorenej paralele so Simpsonovcami, kde je Lábus zase manželka a dedo Abrahám je niečo ako pravý opak Rósy. Zaujímalo by ma, či film videl Isaac Asimov a ak áno, aký mal naňho názor. Ale asi nevidel, že... ()

Zodd 

všetky recenzie používateľa

Televizní look, hromada krátkých nevypointovaných scén s minimální návazností, oběšené kočky, robotická babička doblba opakující “Mám vás ráda, LÁÁÁSKA TO JE RÁÁÁJ”. Skvělá zábava, že jo? Možná ke konci, kdy to nebylo úplně na vyližkoudel. Až mě dostává, že to bylo natočeno zhruba ve stejný čas jako první Terminátor. ()

Reklama

argenson 

všetky recenzie používateľa

Nějak k téhle zvláštnosti neumím zaujmout postoj... Je jasný, že přes výborné herecké obsazení ve filmografii žádné z nich tohle nemá zásadní pozici. K smíchu mi to moc nepřišlo, naopak byly momenty, kdy mě mrazilo v zádech (to do zblbnutí opakované "Mám vás ráda" by vytočilo i největšího flegmouše). V celkovém výsledku málo zábavná moralita oživená rádobyoživujícími prvky sci-fi. ()

Haniczka 

všetky recenzie používateľa

Je to taková nastřelená, nedotažená a sorelou zatížená pitomina. Proč si manželé prostě nenajmuji normální hospodyni, která by vyšla určitě levněji než andorid "nejlevnější babička stojí dvakrát tolik co nejluxusnější auto". Takové buržoazní pokleslosti se navzdory režimu objevily třeba v mnohem lepším filmu "V podstatě jsme normální". ()

wosho 

všetky recenzie používateľa

Co se stane když vu nás vznikne sci-fi a horor-vždy halucinogení šílenost pro mentální masochysty a je jedno jestli to natočil Rychman nebo Herz nebo kdokoliv jiný. Jediné co tomuto filmu schází, abych se na něj rád podíval, opravdu černý brutální humor. Takhle to je, sice originální, nudná ptákovina co nedokáže nikoho pořádně chytnout za koule ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (7)

  • Vilová čtvrť se nachází v Radotíně. (Haniczka)
  • Na přehlídce babiček firmy Biotex stojí v čase 19:53 mezi zájemci i režisér filmu Ladislav Rychman. (Ganglion)
  • Lékař a technici Biotexu diagnostikují stav robotických babiček kovovým ovladačem se zeleným a červeným indikátorem, který se později objevil i v parodii Velká filmová loupež (1986). Tam to byl ovladač superholografu, vynález profesora Suzukiho. (Ganglion)

Reklama

Reklama