Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto dramatu podle skutečné události bollywoodská hvězda Deepika Padukone vystupuje v roli studentky Malti, jejíž život se změnil poté, co ji zhrzený nápadník chrstnul do obličeje kyselinu. Dříve bezstarostná Malti se najednou musí vyrovnávat s fyzickou i psychickou bolestí, s komplikovaným soudním procesem a také s řadou profesních i osobních problémů. Přesto neúnavně usiluje o to, aby pomohla dalším obětem kyselinových útoků a prosadila legislativní změny, které tomuto krutému druhu kriminality mohou do budoucna zabránit. (Festival indického filmu)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Skutočný príbeh indického dievčaťa Laxmi Agarwal, ktorej život sa zmenil zo sekundy na sekundu, keď sa ako 16-ročná stala obeťou útoku kyselinou. Už samotný popis dáva tušiť, že to nebude rozhodne prechádzka ružovou záhradou... Bohužiaľ, takéto veci sa v regióne Južnej Ázie (India, Pakistan, Afganistan, etc) stávajú až príliš často, a napriek obrovskej snahe o sprísnenie voľného predaja kyselín a zvýšenia trestov za takéto útoky to akosi neutícha. Príbeh Laxmi (vo filme Malti) je výnimočný tým, že po krutom osude nezostala mlčať a stala sa z nej aktivistka, ktorá chcela niečo zmeniť a zároveň dodať sebavedomie aj ostatným obetiam takýchto útokov. A o tom je vlastne tento film, ktorý naplnil svoj potenciál a rozhodne stojí za pozornosť. Film bol spracovaný veľmi dobre, nielen po hereckej stránke (Deepika bola skvelá), ale aj samotný koncept a retrospektívne poňatie príbehu boli hnacím motorom beztak pozoruhodného príbehu, hoci vo svojej podstate veľmi smutného. 5*! ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Naozaj masakrálna sonda do indskej spoločnosti, treba trocha trpezlivosti, aby sa človek vnoril do sveta úplne inej kultúry, ale stojí to za to. Smutný osud, ktorý mal svoj pozitívny zmysel. Slečna Agarwal si toho vytrpela veľa a nie je za tým len kyselina, ale spoločnosť ako taká. Nad niektorými situáciami sa normálne otvára nožík vo vrecku. Je výborné, že svet má takúto aktivistku, ktorá nám dáma v konzumnej spoločnosti vedieť, že väčšina z ľudí na tejto zemeguli nemá také šťastie ako my a dejú sa hrozné zverstvá. Aktivistka s veľkým A, ktorá napĺňa skutočnú definíciu toho slova. Nemá to nič spoločné s našimi povaľačmi typu Weisenbacher. ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Na moje milé potešenie sa z toho vystrúhal slušný právno-politický epos s pečiatkou true story. Je mi jasné, že Deepika bola obsadená účelne ako jedna z najkrajších tváričiek bollywoodu a zmaskovaná na obludu. Chápem tento ťah, ale pri tomto (ako pri jednom z mála hindy) mi viac nahnal samotný príbeh ako spracovanie. ()

Reklama

Reklama