Reklama

Reklama

#somtu

  • Česko #jsemtady (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Věhlasný francouzský šéfkuchař Stéphane (Alain Chabat) žije poklidným životem a má všechny důvody, proč se cítit spokojeně. Přesto jedinou osobou, která jej udržuje naživu, je tajemná mladá Korejka Soo (Doo-na Bae), se kterou se náhodou spojil na lnstagramu. Baví se spolu na dálku o umění i sakurách, které právě rozkvétají, a zdá se, že si výborně rozumí navzdory vzdálenosti a všem jazykovým i kulturním bariérám. Pak se jednou Stéphane rozhodne Soo nečekaně a bez ohlášení navštívit v jejím rodném Soulu. I když se ukáže, že tento impulsivní nápad na neohlášené setkání nebyl zrovna nejlepší, Stéphane díky tomu pozná mnoho nových přátel a jeho dobrodružství má nakonec úplně jiné rozuzlení, než které očekával. A na druhém konci světa dokonce dokáže obnovit zpřetrhaná pouta k svým blízkým. (CinemArt)

(viac)

Zaujímavosti (9)

  • Do úlohy matky Stéphanových (Alain Chabat) detí režisér obsadil inú režisérku Delphine Gleize, pre ktorú to bola prvá herecká skúsenosť. Éric Lartigau vysvetľuje túto voľbu: "Páči sa mi táto postava, s ktorou si Stéphane udržal spolupáchateľský vzťah napriek ich rozvodu. Chcel som niekoho veľkorysého, s krásnym pohľadom opäť bez súdenia. Delphine vyžaruje niečo veľmi jemné, láskyplné a zmyselné. veľa charakteru a je mojou dobrou priateľkou." (Arsenal83)
  • Počas výskumu filmu sa režisér Éric Lartigau od veľvyslanectva dozvedel, že z Kórey sú každý týždeň (4 krát do mesiaca) vysielané lietadlá, aby repatriovali ľudí po tom, čo sa prišli stretnúť s Kórejčanmi, ale tí sa nikdy neobjavili: "Tento príbeh a táto cesta ma zaujali, pretože hovoria niečo o možnej a absurdnej virtualite, ku ktorej môžu sociálne siete viesť. Sú to dvere otvorené fantázii, k možnosti lásky, ktorá je príliš idealizovaná." (Arsenal83)
  • Producent Édouard Weil je za nápadom na film, pričom čerpal zo skutočnej udalosti, kedy istý Švéd odišiel naslepo do Číny za ženou, s ktorou sa tam chcel oženiť po známosti cez sociálne siete. Keď však pricestoval, nedostal od nej už žiadne správy, potom týždeň na letisku držal hladovku, aby nakoniec bol repatriovaný. (Arsenal83)
  • Francúzsky filmový magazín Premiere označil film za niečo ako "Stratený v Soule“, odkazujúc tým na film Stratené v preklade (2003), pričom je podľa neho "tak jemný, ako aj roztomilý, v podaní majstrovského Alaina Chabata". (Arsenal83)
  • Natáčanie sa začalo v októbri 2018 v Južnej Kórei, potom sa presunulo do Francúzska, najmä do baskickej obce Hendaye v Pyrénées-Atlantiques. (Arsenal83)
  • Na konci filmu hraje píseň „Give It Away“ od The Shoes feat. Postaal. (Zix.)
  • Na začátku filmu na svatbě hraje píseň „Celebration“ od kapely Kool & The Gang. (Zix.)
  • Snímek měl premiéru v říjnu 2019 na jihokorejském Mezinárodním festivalu Busan. Je to jeden z pěti nejdůležitějších festivalů na světě. (Petr.Kocfeld)

Reklama

Reklama