Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hororový klasik George A. Romero spojil sily s literárnym hororovým klasikom Stephenom Kingom a na základe filmového scenára Romero natočil poviedkový film s riadne čiernym zmyslom pre humor. Deň otcov je o chlapíkovi, ktorý vstal z mŕtvych, aby konečne na svoj sviatok ochutnal tortu od svojich detí, Jordy Verrill (King) je farmár, ktorý objaví meteorit, ktorého sa dotkne a začne sa meniť na rastlinu. Debna je o debne, v ktorej je niečo živé a hladné. Nasledujú ešte dve poviedky v duchu Alfred Hitchcock uvádza a Poviedky z hrobky. (tron)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (152)

matestlust 

všetky recenzie používateľa

Klasika a kultovní záležitost,zároveň jeden z největších klenotů mistra Romera.Serie několika hororových příběhů,některé pobaví víc,některé míň,rozhodně ale všechny stojí za shlédnutí.Pro mě asi nejzábavnější historka je o chlapíkovi,který se díky meteoritu začne měnit v rostlinu(tohoto chlapíka zde hraje sám veliký Stephen King) a pak povídka poslední o protivných švábech a pánovi,který se rozhodl všechny vyhubit.Pospojím všechny pro a proti a dá mi to krásné 4*. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Reziser George A. Romero uz mal v case rezirovania tohto filmu za sebou kvalitu : Night of the Living Dead z roku 1968, Dawn of the Dead z 1978, takze rozhodne uz vtedy vedel, ako natocit kvalitny horor. A ked vezmem do uvahy fakt, ze autorom scenara bol Stephen King, ktoreho mam rad ako spisovatela, tak hned je podareny snimok na svete. Bal som sa ako decko, a bojim sa stale, aj ked uz menej. 76 % ()

Reklama

zsn 

všetky recenzie používateľa

Na verzi z 2019 se to nemůže z hrobu hrabat, byť Ed Harris s vlasama je samo o sobě creepyshow :-D Příběh s Holbrookem a Nielsenem byl fajn už jen pro jejich výkony. Totéž příběh s Kingem. Jsem ho snad neviděla nikde jinde v tak dlouhé roli a sehrál to bravurně na introvertního pisálka. No nepustila bych si to ani na Halloween, a to je co říct. Je to tak na 2,5*, ale za 3 to není. To hodnocení o pěti hvězdičkách je fakt neobjektivní. ()

fcreading 

všetky recenzie používateľa

Výborné poviedky od Stephena Kinga. Romero to dobre previedol na plátno a je to vidieť. Niektoré fázy sa zachovali, je tu vidiet aj komixové prevedenie medzi jednotlivými poviedkami. Prvá poviedka ma zaujala o chlapíkovy ktorý na deň otcov vstane z hrobu, aby ochutnal svôj koláč. Zahral si tu aj Ed Harris. 80 percent, o humor tu je postarané. 2 poviedka je o farmárovi ktorému spadne pri dome meteorit, a začne sa mu vytvárat nejaké zelenie. Zahral si tu aj Stephen King. 60 Percent. 3 poviedke si zahral aj Leslie Nielsen, ktorý svoje obete zakopáva po hlavu do zeme a ked je príliv, voda ich zaplaví 80 percent. 4 poviedka je o nejakej debne, v ktorej sa skrýva príšera 90 percent. 5 poviedka a aj posledná je o hnusných šváboch 80 percent. Celkovo sa jedná o velmi kvaliné poviedky s troškou humoru režíroval George A. Romero. ()

Zyne 

všetky recenzie používateľa

Hudba: John Harrison...soubor hororově laděných povídek z hlav autorů Stephena Kinga a George A. Romera slibovala velký zážitek. a velký zážitek to skutečně je. nejedná se sice o extrémně mrazivou a strašidelnou podívanou, ale všechny povídky jsou natolik kvalitní, že se ani chvilku nenudíte a Creepshow je tak především velmi zábavným dílem. vyzdvihnu kvalitní masky, creepy hudbu a neobvyklé herecké výkony některých představitelů (Leslie Nielsen záporákem, Stephen King retardem...) ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (13)

  • Stephen King měl alergickou reakci na makeup, který musel nosit při ztvárnění role Jordyho Verrilla. Aby byl vůbec schopný svou roli zahrát, musel být nadopován prášky proti alergii. (Zdroj: ČSFD)
  • Malý chlapec Billy (sběratel časopisu Creepshow) na začátku příběhu je syn Stephena Kinga Joseph Hillstrom King. (Chatterer)
  • V dětském pokoji v úvodní scéně visí plakát z filmu Dracula (1931). (Alfréda)

Súvisiace novinky

Creepshow znovu

Creepshow znovu

31.10.2005

V roce 1982 spojil své síly kultovní hororový režisér George A. Romero se spisovatelem a scénáristou Stephenem Kingem a dali dohromady film Creepshow. Soubor pěti hororově komediálních povídek se… (viac)

Reklama

Reklama