Reklama

Reklama

Criminal: Francie

(seriál)
  • Francúzsko Criminal : France (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Detektivové stojí tváří v tvář podezřelým v pařížské policejní vyšetřovně. Najevo vycházejí nejrůznější tajemství a celé případy se bortí. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (4)

Criminal: Francie (2019) 

Francúzska odnož inteligentného seriálu vsádza možno ešte viac na psychológiu ako súrodenci a sústredí sa na to, aby obžalovaní odchádzali z vypočúvacej miestnosti ako zmenení ľudia, ktorí budú musieť po zvyšok života premýšľať nad tým, ako ich činy ovplyvnili ich okolie, respektíve ako budú musieť žiť po odchode z polície. Čo automaticky neznamená, že museli vraždiť a ich cesta vedie do väzby. U mňa vedie hneď prvá epizóda, každopádne vo všetkých troch sú obžalovaní veľmi charizmatickí a ich dilemy s nimi precítime veľmi intenzívne. ()

Émilie (2019) (E01) 

Prvá epizóda francúzskej verzie vychádza zo skutočnej udalosti v Paríži, na ktorú si všetci veľmi dobre pamätáme. Určite ale nie tak, ako Parížania a návštevníci koncertu. Jednou z nich, možno, bola aj Émilie. Ale bola tam? A ako je možné jej dokázať, ak nebola? A prečo by klamala? Iba pre odškodné? Émilie skutočne trpí, takže sa na konci budete pozerať na celý prípad komplexnejšie, než len že si uvedomíte, kto čo prečo a ako. Ale o tom predovšetkým je celý projekt s názvom Kriminál. ()

Caroline (2019) (E02) 

Obvinenie z vraždy vedúcej stavby v rokoch vyzerá dosť nepravdepodobné, ale fakty sú fakty. Tie sa však tiež ukazujú ako skresľujúce, pretože riešenie záhady pádu mladíka z výšky je ešte prozaickejšie ako úkladná vražda. Každopádne žena bude odchádzať z vyšetrovačky, no, proste ako úplne iný človek a príliš jej nezávidím. Implicitne v tom cítiť aj kritiku systému, kde sa ide neustále nadoraz a každodenne sa spĺňajú nereálne termíny. ()

Jérôme (2019) (E03) 

Kukuč Jérémieho Reniera v tejto epizóde je už podľa mňa spoiler sám o sebe a asi nebude ťažké odhadnúť, kam bude celé vypočúvanie smerovať a čo na seba chlapík prezradí. Opäť ide skôr o psychologickú záležitosť a obvinený bude odchádzať z miestnosti s veľkým zrkadlom ako niekto iný, respektíve v tomto prípade bude konečne sám sebou. Spravodlivosti bude učinené za dosť, avšak v Jeromeho koži by chcel byť v závere málokto. ()

Reklama

Reklama