Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Detektivové se při výslechu snaží zjistit pravdu – i když to někdy znamená porušit pravidla a hrát o všechno. (Netflix)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (4)

Criminal: Německo (2019) 

Vzhľadom na niektoré nadšené reakcie som čakal niečo, čo ma dokonale rozoberie, ale k tomu niečo málo chýbalo. Kvalitou sú prípady veľmi vyrovnané, ide aj o osobný vkus, ale asi všeobecne panuje názor, že prostredná časť mierne za ostatnými zaostáva. Hrá sa dosť na psychológiu, rôzne fintičky ako obžalovaného dostať tam, kde treba, ale aj na napäté vzťahy medzi kolegami. Kratšia stopáž je výhodou, určite sa dal jeden prípad rozšíriť na tri diely, ale nemalo by to opodstatnenie. ()

Jochen (2019) (E01) 

Prípad s pointou, ktorá sa šplhá možno aj na Šiesty zmysel. Je to napínavé, skvele premyslené a navyše to dosť vypovedá o dobe, kedy sa zločin udial. Mimochodom, zaujímalo by ma, koľko by trvalo poručíkovi Columbovi pri vypočúvaní prísť na kĺb celej záhade. ()

Yilmaz (2019) (E02) 

Nie tak strhujúce a prekvapivé ako prvý diel, nakoniec ale Yilmaz obsahuje dosť zaujímavých momentov a námetov na premýšľanie. Opäť je všetko inak ako sa zdá, v tomto prípade tvorcovia prejavili odvahu tým, že ukázali domáce násilie z inej perspektívy. Náhľad so sveta bohatých ľudí, kde sú všetci šťastní pretože sú nešťastní, si vizualizujeme prostredníctvom dialógov a práve v tom, že si veci iba predstavujeme, je asi najväčšia sila seriálu. ()

Claudia (2019) (E03) 

Asi najviac psychologická epizóda z minisérie. Tehotná žena vypočúva ženu, ktorá musela dať svoje dieťa ihneď po pôrode na adopciu. Alebo ako trefne poznačila ich kolegyňa, ona dokázala za pár minút viac ako vy za 5 hodín. S českými titulkami to bolo 5 rokov, čomu vôbec nerozumiem. Ono nejde vlastne o nič iné, než či vypočúvaná povie, kde je telo, alebo nepovie. K dokonalej spokojnosti chýbala výraznejšia pointa, prekvapenie. ()

Reklama

Reklama