Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Výborná příležitost nahlédnout do možného zákulisí života v bílém domě.Slušný výkon M.Douglase a vynikajicí herecké ztvárnění role v podání A.Benning.Po dlouhé době mě tento druh amerického filmu mile překvapil.Pro všechny klasická ukázka či názorný příklad toho jak může pohodový život skončit v propadlišti. ()

jatamansi 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě civilní Michael Douglas, charismatický prezident vdovec. A Annette Bening, zajímavá, netuctová žena. Love story po americku, na pozadí politické zápletky, ale vše je vkusné, pravděpodobné. Navíc vtipné. Douglas je sexy jako Bill Clinton a dokonale okoukal jeho gesta v tom nejlepším slova smyslu. Při pohledu na oválnou pracovnu mne vždycky napadne Vrtěti psem, ale to sem teď nepatří. Happy end nemůže chybět, ale stejně „Chtěl jsem ti něco dát… tu má“. Kytkou nikdo nic nezkazí, ani americký prezident. ()

Reklama

pepo 

všetky recenzie používateľa

Romantická komédia v štýle Franka Capru z pera Aarona Sorkina (Moneyball, Social Network, Jobs). Nedocenená oddychovka ukazujúca, že aj najmocnejší muž sveta je iba človek, ktorý túži po láske. A vďaka šarmantnému Michaelovi Douglasovi tomu všetci na dve hodiny chceli aj uveriť. Sympatický počin s vynikajúcimi hereckými výkonmi, veľkou dávkou humoru a takmer rozprávkovou atmosférou, kde je možné aj to, že vrcholný politik riskuje hlasy voličov kvôli sympatiám jednej ženy. V podobnom svete by som chcel žiť. 5 nominácií na Zlatý glóbus. velmi pekná romantická komédia so skvelým hereckým obsadením,inteligentným humorom a znesiteľným sentimentom. ()

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Tuhle jsem šel na poštu pro známku na dopis. Slečna za přepážkou se mile usmála, pod sklem mi podstrčila Miloška a řekla si o sedm korun. Řekl jsem jí, ať si nechá ty fórky a navalí Čtyřlístek jako každá správná pošťačka, ale slečna se jen tiše omluvila, že ho vyprodali. Není divu. No jo, ale co s tím? Mohl jsem buď pět let čekat, až se nám to na Hradě zas protočí anebo ovládnout svoji megamysl a zachovat dekorum spořádaného občana. Dekorum mě ovšem přešlo velmi záhy, to když jsem v parku za poštou na Miloška flusnul tak, že na obálce ani za Boha nedržel. Čili pět minut na to jsem stál u přepážky se sympatickou slečnou znovu, šoupnul ji desetikorunu i s dopisem a hlesl "novýho Zemana a prosím přilípnout." Jestli mi na ten dopis došla odpověď? Jo, došla. Na obálce byl Čtyřlístek a uvnitř vzkaz "máš poslední šanci." Víte, kdybychom na známkách měli bouráka, jakého hrál božský Majkl, nemusel bych nebohé pošťačky nutit olizovat Zemana a odpovědi na moje dopisy by se zkrátily na mnohem veselejší "máš šanci." P.S: Čtvrtá hvězda za nejlepší prezidentský projev, jaký jsem kdy slyšel. ()

hlína 

všetky recenzie používateľa

Celkem záživná komedie a učiněná voda na mlýn všem antiamirikanistům, kteří si jistě nenechají ujít příležitost a napíšou dlouhý článek o tom jak se jim obracel kýbl v žaludku nad všemi těmi vlajícími vlajkami, srdceryvnými scénkami a projevy... Z pohledu realisty to bylo ale celkem koukatelné a průměrné v dobérm slova smyslu... ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • V jednom momente Michael J Fox hovorí, že je jeho „zodpovednosťou ako občana“ spochybňovať prezidenta. Michael J Fox je v skutočnosti kanadským občanom. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)
  • Natáčanie v bielom dome bolo povolené samotným Billom Clintonom. Pre lepšie pochopenie diania v Bielom dome sprevádzal režisér Reiner vtedajšieho prezidenta Clintona a pozoroval jeho prácu. (rador)

Reklama

Reklama