Reklama

Reklama

Kadiaľ tečie rieka

  • Československo A rieka tečie (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

V magickom prostredí lesov a potokov Montany vyrastajú dvaja odlišný bratia pod prísnou výchovou svojho otca - presbyteriánskeho duchovného. Ich otec ich od malička vedie k láske k rybolovu a literatúre. Zatiaľ čo starší sa snaží napĺňať predstavy svojho otca, no zostáva iba priemerným spisovateľom a rybárom, mladšiemu rebelantovi neunikne žiadna ryba. Film je príbehom o vzťahu otca a syna, o bratskej i ľúbostnej rivalite o skutočných hodnotách v ľudskom živote v citlivej réžii Roberta Redforda. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (163)

Critic 

všetky recenzie používateľa

Amerika před sto lety...tam bych chtěl žít, vážně. Všude krasná příroda, která se ještě jeví jako bychom ji nikdy nemohli zničit, ale zároveň se člověk již přemisťuje pomocí aut, mluví do magických sluchátek prvních telefonů a tak nějak cítí tu zatím nehmatatelnou změnu ve vzduchu. Film mi úplně nesedl, ale tu dobu zachytil dokonale. ()

DannyBoy80 

všetky recenzie používateľa

Komorní drama zasazené do nádherné krajiny Montany. Výborná kamera. Herecké výkony nadprůměrné, dokonce i u Pitta, kterého jinak nemusím. Drama dvou rozdílných bratrů a jejich otce, kteří mají společné jen muškaření. Přes veškerou rozdílnost spolu všichni vycházejí harmonicky. Obrazová alegorie, která nenudí i když akce a zvraty chybějí. ()

Reklama

vince 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa ako muškára celým srdcom je tento film nezapomenuteľný. Tento film zachytáva normálne môj život. Tiež mám brata a tiež bol rybár. Brad Pitt mi tu pripomína mňa (okrem pitia a hazardu), lebo nadovšetko milujem rodný kraj a nikdy by som odtiaľto neodišiel a taktiež odmala som trávil život takmer iba pri vode, švihal , hľadal a zdokonaľoval techniku lovu a tiež môžem povedať že muškárina nieje rýbárčenie ale umenie, proste nádhera. Vynikajúca hudba, krásna príroda a tie scény na rieke sú nezabudnuteľné, a hlavné tá keď Brad ide s velkým pstruhom dole riekou cez veľké prúdu a pod hladinou. (môj brat do dokonca neraz napodobňoval keď nechtiac spadol do vody.) ()

Rema 

všetky recenzie používateľa

Esteticky pefektní film, který v sobě nese určitou temnotu a beznaděj, protože je pravdivě a obětavě zahraný a postrádá běžnou filmovou nadsázku. Nedá se na něj dívat jako na produkt zábavního průmyslu (tak jako sledujeme Legendu o vášni), protože není snadné získat citový odstup. Trápíme se a je nám trapně, zlobíme se a cítíme křivdu víc než hlavní hrdina. Pochybuji, že si někdo tento film pustí s radostí podruhé. S radostí určitě ne. To je rozdíl mezi uměním a zábavou. ()

Adm.Nelson 

všetky recenzie používateľa

Ja si na rozdiel od väčšiny myslím, že pokiaľ ide o dejovú rovinu, tak sa toho udialo celkom dosť. Pokojné tempo rozprávania sa k takémuto filmu taktiež úplne hodí. Redfordova réžia je istá (kvitujem použitie starých fotiek), je to orámované peknými zábermi prírody a záver ma dojal. Bol by som rád, keby sa takýchto filmov točilo viac. 10/10 ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (9)

  • William Hurt si chcel zahrať postavu Paula Macleana, a tak sa raz vybral na ryby s Normanom Macleanom. Keď sa Hurt spýtal, či chytá ryby dosť dobre na to, aby mohol hrať jeho brata, Maclean odpovedal: "No, Bill, si celkom dobrý rybár, ale nie dosť dobrý na to, aby si bol mojím bratom." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v Granite Falls (Wyoming), Bozemanu a Livingstonu (Montana) od 17.6 do 31.8.1991. (Tygrys)

Reklama

Reklama