Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clark Griswold (Chevy Chase) je muž, ktorý sa stal symbolom roztomilo najnešikovnejšej a najneúspešnejšej americkej hlavy rodiny. A to napriek tomu, že jediné, čo si Clark celý život praje, je spokojná a šťastná rodina. Žiaľ, on sám je kráľom smoliarov a všetko, na čo siahne, sa končí katastrofou... Jediné, čo je schopný vyvolať, je totálny chaos a skaza. Stačí mu totiž niekoľko sekúnd a úplne bežná situácia sa zmení na pohromu. Jeho manželka Ellen (Beverly D'Angelo) sa už zmierila s osudom a s vďačným pochopením prijíma akékoľvek manželovo snaženie, kým jeho dve deti - Rusty (Anthony Michael Hall) a Audrey (Dana Barron) - už stratili vieru v oteckove schopnosti a jeho plány ich už vopred privádzajú do zúfalstva. Podobne je to aj v prípade dovolenky, na ktorú Clark nechce ísť lietadlom, ale autom, aby mohol rodine ukázať nádheru americkej krajiny. Ako ináč - aj teraz ich od prvej chvíle prenasleduje smola. Prvé rozčarovanie ich čaká vo chvíli, keď namiesto objednaného športiaku dorazí stará rachotina. Množstvo komplikácií spôsobí rodine aj mŕtva teta Edna (Imogene Coca), ktorú treba dopraviť k bratrancovi Eddiemu (Randy Quaid). Clarkovi chýbajú peniaze, hotely sú veľmi drahé a akoby to nestačilo, uprostred púšte auto „vypustí dušu“ definitívne... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (243)

kritiklon 

všetky recenzie používateľa

Přesto že je to pro mnohé mé vrstevníky klasická komedie, tak já ji viděl poprvé teprve nedávno. Nemůžu ji vynášet do nebeských výšin ale lhal bych, kdybych řekl že jsem se nezasmál. Jakožto pokračování snímku "Vánočních prázdniny" to je zhruba na stejné úrovni. Bohužel ten typický americký konzum je v tom pořád znát ale více mi vadil u již zmíněného filmu o Vánocích kde byla celá ta jejich americká kultura strašně dotěrná a vychloubačná! 3,5* za 72% ()

horor2 

všetky recenzie používateľa

Chevy Chase jako Clark Griswold? Kdo by ho neznal? :-D Všechno na co sáhne nebo myslí dobře, dopadne vždy katastrofou, při které si člověk ucvrkne nebo se totálně vysměje :-) Scéna, kdy si splete pokoj a místo toho, aby šel za manželkou, jde úplně do cizího pokoje do cizí postele, byla k posraní :-D ()

Reklama

Kingjiri 

všetky recenzie používateľa

Zlatý osmdesátky, kdy byl rating v oblasti kinematografie neznámym pojmem. Dneska už by v rodinný komedii těžko mohla nějaká ženská ukázat svoje pěkný dudy, mládež by nemohla na výletě vozit v kabelce kromě svačiny trávu a už vůbec by nemoh někdo vozit mrtvolu na zahrádce od auta. A jinak, mladej Eugene Levy (alias "Jimův táta") byl slušnej haluz :D Vacation neni uplně mega vtipná komedie, u který se budete řezat od začátku do konce. Ale díky několika povedenejm gagům a zmíněnejm osmdesátkovejm atributům je rozhodně lepší než většina současný komediální produkce, čtyři slabší hvězdy. ()

nonick1 

všetky recenzie používateľa

Zábavná americká komedie, plná gagů a vtipných scének které dokáží diváka pobavit a rozesmát. Inu, rok vzniku 1983 a Chevy Chase ve skvělé formě (viz Špióni jako my)... No, od té doby už uplynulo hodně vody v Mississippi a dnešní americké "komedie" se už bez fekálního humoru a pitvořících se gsiftů neobejdou - až se smích lepí na paty. A je tak nějak divně cítit...   Poslyšte, je to vůbec smích? ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack Ralph Burns: 1. Lindsey Buckingham - Holiday Road ,2. The Fleetwoods - Mister Blue ,3. The Ramones - Blitzkrieg Bop ,4. Ralph Burns - Deep River Blues ,5. Nicolette Larson - Summer Hearts ,6. June Pointer - Little Boy Sweet ,7. Ralph Burns - The Trip ,8. Vanity 6 - He's So Dull ,9. Ralph Burns - Christie's Song ,10. Lindsey Buckingham - Dancin' Across the USA ()

Galéria (35)

Zaujímavosti (19)

  • Stredné meno Clarka W. Griswolda je Wilhelm. (m.a.t.o.)
  • Zábery z centra St. Louis sa v skutočnosti natáčali v štúdiách Warner Bros. (m.a.t.o.)
  • Exteriérové zábery Griswoldovcov na cestách sa točili tri mesiace, a to v Kalifornii, Arizone, Colorade, Misouri a Illinois. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama