Reklama

Reklama

Home Before Dark

(seriál)
Trailer
Dráma / Krimi / Mysteriózny
USA, (2020–2023), 22 h 33 min (Minutáž: 41–57 min)

Hudba:

Nathan Lanier

Hrajú:

Jim Sturgess, Brooklynn Prince, Abby Miller, Kylie Rogers, Michael Weston, Joelle Carter, Aziza Scott, Louis Herthum, Adrian Hough, Jibrail Nantambu (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Detektivní příběh inspirovaný skutečnou devítiletou reportérkou. Dívka se se svou rodinou přistěhuje do městečka, které její otec kdysi opustil. Při hledání pravdy se dostane ke starému případu, který nebyl nikdy vyřešen. (Apple TV+)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (8)

Home Before Dark (2020) 

Otvarak a i dalsia cast ma velmi rychlo navnadili a podarena mlada sikula v podani talentovanej mladuckej Brooklynn Prince sikovne luskala "pripad". Pisal som i nadsene epizodicke komentare. Zial, s pribudajucimi epizodami sa to dost nezmieritelne preklopilo a nad castymi scenaristickymi logickymi premetmi som len neveriaco krutil hlavou. Naivita serialu je taktiez prekvapujuca. Zakladna linia bola tiez dost predvidatelna. Tym sa pre mna znizila zabavnost. Ako som uz spomenul v niektorej z casti, zaner "mysteriozny" by som rozhodne zmenil na "rodinny" a pripadne dodal "detektivny". Nejdem vypichovat dalsie detaily. Toto je rozhodne kusok venovany mladej investigativke a jej podarenej, v zavere uzmierenej rodinke, ktora nam ma vycarit usmev na tvari a "zahriat srdiecko". Za seba som vsak dopozeral seriu uz len zo zvedavosti, co sa v minulosti stalo. Odpoved i tak nebola uplna. Moje nizsie hodnotenie nech neberu do uvahy mladsi divaci, ci rodicia s detmi. Pre tych je to pohodovy serialik. Narocnejsi divak vsak kludne "odpadne" i po tretej epizode, kedy uz nebude moct zatvarat oci pred spominanymi vecami. Obcas vas vsak napriek tomu pobavi. Po vybornych uvodnych dvoch dieloch zial, za celok len dvojhviezdie, ktore je tu vyrazne, a opravnene, zastupene. V dalsej serii sa Hilde s tatinom budu zaoberat.. ;) ..nechajme sa prekvapit. Snad sa tvorcovia poucia, ak bude budget. ()

Magická hodina (2020) (S01E01) 

Musim priznat, ze ma to navnadilo a zaujalo. To odusevnenie maleho dievcata motivovaneho od malicka vlastnym otcom, reporterom, jej tak-trochu musite fandit. ;) A ze zvolili vybornych predstavitelov. Prezentacia analytickej mysle a sposob spojovania si videnych faktov uz sice bola ako z najnovsich dielov Holmes-a, ale zrejme je len formou, nie uplne najstastnejsiou, ktorou divaka informovali, ako si to v tej malej bystrej hlave "dala dokopy". Mestecko i predstavitelia ma oslovili. Aj song "I am the champion" od Carrie Underwood v zavere. Paradny otvarak. Odporucam, hoci nemusi sadnut kazdemu. ()

Nic nebude jako dřív (2020) (S01E02) 

Hm...kym takmer prva tretina epizody je klasickym rodinnym az detskym filmom, od tej druhej sa to preklopi do slusnej dramy a trochy toho detektivneho "mysteriozna". Konecne sa i manzelka dozveda nieco z minulosti svojho manzela a vysvetli sa dovod, preco sa ich obyvatelia mestecka strania ;) . Ano, stale to ma svoje davky naivity, ale su podavane v prijatelnych mnozstvach a rozpravacsky je to takmer dokonale. Opat paradny song v zavere, tentokrat Toxic od tria The Chapin Sisters. ()

Bodá jako včela (2020) (S01E03) 

Tentokrat mi uz detinskost a absencia zdraveho rozumu v epizode dost vadila. Pocnuc online face-to-face zoznamkou s veznom, cez team-up s policajtkou pri "potencionalne podozrivom", az po nocne vylety do chajdy v lese s partou deciek. Na zaver sa cast malicko vschopila, tak ako tato s traumou, co sa opil pri "krivoprisaznikovy" z detstva. Zatial najslabsia z troch videnych epizod. ()

Ptáčník (2020) (S01E04) 

Pribeh fajn. Hilde ide ako pila. Tentokrat je cast viac-menej rodinnou dramou. Ocino travi nejaky cas s svojou nastarsou a za dcerku-investigativku sa postavil pred obyvatelstvom mestecka a samotnymi policajnymi predstavitelmi. Vyzera to na boj Davida s Goliasom. Uvidime, ako sa to vyvrbi po zverejneni videa. Vyzera to tak, ze obsah trezoru zaujima skor "maminu" ako "synatora", ktory tam trochu nahliadol uz v predoslej casti. "Ptacnik" bol zaujimava postava a tomu stretnutiu sa otlkanka z detskych cias s niekym, co ho sikanoval som vsak neveril. Opat naivnucke, ale mile. Vsetci rodinke fandime. ;) Priemerna cast. ()

Zelené kolo (2020) (S01E05) 

Opat skor rodinna epizoda. Tentokrat mamina ako advokatka (prihodne, ako!? kedy!?) zastupuje nepravom odsudeneho za unos chlapca v minulosti a ten sa zucastnuje pohrebu zosnulej sestry, Penny. Otec dcer hodi rec s niekdajsim kamosom z detstva, co mu asi dve casti dozadu, uz ako policajt, zmaloval cifernik. Ten, zda sa, prezrel a postavil sa otcovi, sucasnemu policajnemu sefovi. Zatial mlada investigativka s dvojicou zanietenych kamaratou su prihodne svedkami krivactva policajneho sefa. Nuz, jednym slovom diel je plny "nahod". Uz druhy diel mam pocit, ze to ide dolu vodou akoby s cielom, "vyplnme detom volne predpoludnie v televiznom programe". Trojhviezdie by som uz neobhajil. V tomto momente by som uz uplne vynal zo zanroveho popisu slovo "mysteriozny". V tomto seriali je to totiz len prvok krimi, ci detektivky. Co nie je "mysterium". ;) Bieda. Akurat nadpriemerne inteligentna serialova sikulka s fotografickou pamatou a usmevnymi ksichtikmi to drzi nad vodou. Nebyt jej, tak sa hybeme, tipujem okolo 50tich percent a ja by som tomu uz nevenoval cas. ()

Budoucnost je žena (2020) (S01E08) 

Zhrniem rovno posledne tri diely, lebo by som pisal prakticky ku kazdemu to iste. Pribeh sa posuva predvidatelne. Stale rodinna zalezitost plna takych logickych skratiek, az sa vam to rozum obcas neberie. Co som teda nepredvidal, bol charakterovy roller-coaster syna policajneho sefa. Medzitym sa v pripade odsudenho Sama "nasli" 31-rocne DNA dokazy (je super mat kamosa z FBI, co vam na pockanie vybavi, co treba) a samozrejme prakticky vdaka vnimavej Hilde. ;) V tejto epizode bola snad i pri zrode novej policajnej sefky. Obcas ma nasa mala detektivka podarene vystupy. Uz to dopozeram do konca, nech mi pohladi srdiecko, ale sem-tam je to fakt cisty "pain". Navsteva troch detskych detektivov u starsich spoluziakov a ich nasledne "vyprevadenie" bola tak uletena haluz, az som nadobudol dojem, ze scenarista je tiez dieta. Za mna objektivne dvojhviezdie. Avsak sledujuc to ocami mladej osoby, si viem predstavit, ze by som im z duse fandil (co v pripade Hilde i fandim) a flakol tu plny pocet. ()

Větší než my všichni (2020) (S01E10) 

"Zahada" vyriesena. I ked len ciastocne, pretoze ruka v ruke s tatinom investigativcom sa v dalsej serii Hilde bude zaoberat....nechame sa prekvapit. Inak nerusilo vas, ako blizko toho stacionarneho telefonu bola ta odbocka a pod akym uhlom? ;) Mna dost. Ako sa da nabrat ta rychlost a ten smer, aby doslo, k comu v minulosti malo dojst?! Nejdem vsak do detailov, toto je rozhodne skor kusok venovany mladej investigativke a jej podarenej v zavere uzmierenej rodinke, ktora nam ma vycarit usmev na tvari. Za seba som vsak dopozeral seriu uz len zo zvedavosti, co sa v minulosti stalo. Odpoved i tak nebola uplna. Moje nizsie hodnotenie nech neberu do uvahy mladsi divaci, ci rodicia s detmi. Pre tych je to pohodovy serialik. Narocnejsi divak vsak kludne "odpadne po druhej-tretej epizode", kedy uz nebude moct zatvarat oci pred spominanymi vecami. Obcas vas vsak napriek tomu pobavi. ()

Reklama

Reklama