Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážny / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(viac)

Recenzie (89)

C0r0ner 

všetky recenzie používateľa

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Jednim slovem masakr prequel k Evil dead je sice jeste amaterstejsi nez film jako takovy ale ta atmosfera mrazivy minimalismus jednoduchost a primocarost ve spojeni s nekonecnym nadsenim a napady zacinajiciho Raimiho proste dokonale funguje skoda ze to neni nikde k sehnani v lepsi kvalite ale i tak jasnej plnej pocet ()

Reklama

KOZEL84 

všetky recenzie používateľa

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

domirovec 

všetky recenzie používateľa

Within the Woods je pěkný a povedený krátký snímek, který by se měl považovat (a také se považuje) za předchůdce Evil Dead. Hektolitry krve, násilí, brutalita a solidně trefená kamera. Dle mého názoru pěkná jednohubka, hlavně pokud se teprve chystáte podívat se na prvního Lesního Ducha. Za mě super. 4/5 ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Skvelý "prequel" k Evil Dead. V horore je všetko na čo sme u Raimiho zvyknutý. Nepríjemná hudba, desivá kamera a samozrejme brutalita hraničiaca s humorom. Je lahôdkou sledovať, ako sa v tomto tridsať minútovom dielku vystriedajú takmer všetky nápady, ktorými nás priklincovala jeho ďalšia tvorba. Skrátka, robte všetko preto, aby ste túto perlu zohnali, pretože pri dnešnej produkcii hororov je to takmer povinnosť. Veď, kto by si rád nepripomenul tie krásne pocity, ktorí sme cítili pri zostupovaní dole schodmi či odrezávaní ruky... ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (9)

  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)
  • Originál snímku vlastní pouze Bruce Campbell a Sam Raimi. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)

Reklama

Reklama