Reklama

Reklama

Agatha Christie's Poirot - Season 4 (1992) (séria)


Detektív Poirot: Spona na topánke (S04E03)

(epizóda)
  • Československo Spona na topánke (viac)

Obsahy(1)

Bankár Allister Blunt a Hercule Poirot sa stretli iba teraz. V čakárni zubnej ambulancie. Okrem nich je k doktorovi objednaný ešte pán Amberiotis a nepokojný mladý muž Frank Carter. Posledná v poradí, Mabelle Sealová, sa však vyšetrenia nedočkala. Zubár je síce v ambulancii, ale už nepatrí medzi živých. Všetko vyzerá na samovraždu, ale Poirot je príliš skúsený na to, aby sa uspokojil s tak ľahkým vysvetlením záhady. Navyše pán Amberiotis zomiera na predávkovanie novokaínom a Mabelle Sealová záhadne zmizne. Príliš veľa otázok zamestnáva myseľ slávneho detektíva, ktorý čoskoro začne prichádzať na podivuhodné súvislosti. (STV)

(viac)

Recenzie (62)

genetique 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ďalší detektívny príbeh fúzatého Belgičana, počas ktorého, nech som zapojil svoje skryté detektívne vlohy akokoľvek snaživo, znova som nemal šancu na odhalenie tej pravej záhady celého vyšetrovania. Príbeh je trošku rozpačitým úvodom a veľkým počtom postáv s komplikovanými menami trošku neprehľadný, ale všetko to napraví a uzavrie skvelý záver, takže znova nie je o čom. 80%. ()

Radek99 

všetky recenzie používateľa

Staromilská detektivka. Věhlasný Hercule Poirot se ujímá zdánlivě jednoduchého případu - sebevraždy zubaře... Leč celá věc se posléze ukáže býti právě opačnou, sebevražda byla vraždou a ,,jednoduchý případ" vede do těch nejvyšších kruhů... Detektivní film, který se obejde bez akčních scén, ba naopak - plyne pomalu jako voda v Temži...a právě proto se na něj dá dívat... ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Staršie diely sa mi nezdajú až tak pútavé ako tie novšie, avšak tento je v tomto smere svetlou výnimkou. Dômyselne, ba priam až geniálne premyslená vražda tu narazí na šedé bunky mozgové H. Poirota. Tento tuhý boj tu vyvrcholí v nádherne vysvetlenom rozuzlení s extra prídavkom šarmantnosti H. Poirota. Veľká spokojnosť. 85/100 ()

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vlast obrýleného šprta práv přezdívaného Gándhí je dějištěm úvodních minut - v Novém Dillí se ve VIP divadle scházejí všichni účastníci budoucích excesů. Jako malý jsem rád skákal panáka a přitom prozpěvoval přisprostlé básničky, AVŠAK neustálý pohled na dívčiny skákající a zpívající jakýsi otřesný popěvek ve stylu "mám sladké lízátko" (nezaměňovat s přisprostlým popěvkem od rapera, jež dělal OST k Step Up 2!) mne odradil od dalšího bedlivého sledování. Naštěstí přišly na řadu vraždy, během niž se divákovi poštěstil pohled na Beefeatera, kterak nešťastně vyráží dveře z futer. Hercule je bohužel monstr šovinisticko-narcistická primadona - závěrečná ONE MAN SHOW je ohraná jako přehrávání videa na youtube, kde kočka žere pozorujícímu psovi žrádlo z misky! 82% ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mám naprosto přesně stejné pocity, když vcházím do zubařské ordinace jako tento slovutný detektiv. Takže i on je pouze člověk. Nicméně, zubaře považuji za nutné zlo, které musíme všichni chtě nechtě podstupovat. Tento příběh je velice zamotaný a komplikovaný, ovšem chyřte vymyšlený. Ale žádný zločin není dokonalý. ()

Galéria (4)

Zaujímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hopea Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama