Reklama

Reklama

Takmer dokonalý zločin

  • Česko Téměř dokonalý zločin (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Nedávno ovdovělá Annie Wilson (Cate Blanchett) žije se svými třemi dětmi v malém městě v Georgii. Je mezi sousedy známá tím, že má po babičce dar vidět do budoucnosti a umí také vykládat karty. Kdo by nechtěl poznat, co ho čeká? Plynutí času s občasným výletem do budoucnosti v malém městě přetrhne vražda Jessiky King, mladé bohaté nymfomanky, kterou najdou uškrcenou u rybníka. Prvním podezřelým je násilnický rasista Donnie (Keanu Reeves), který tyranizuje svou ženu (Hilary Swank), jíž Annie už dlouho radí, aby od něho odešla. Podezřelých přibývá. Je vrahem Jessičin milenec David (Greg Kinnear)? Nebo Buddy (Giovanni Ribisi), který byl jako dítě sexuálně zneužíván? Nebo je to snad Valerie, která věděla o napjatém erotickém vztahu svého muže k zavražděné? Pomohou zvláštní schopnosti k vyjasnění případu? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (506)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Reziserovi sa v tomto filme podarilo navodit vynikajucu napinavu atmosferu s hviezdnym obsadenim. Zaujimave je vidiet sympataka Reevesa v zapornej ulohe. Cate Blanchett je na taketo typy uloh asi stvorena, tato rola jej proste sadla. Pripominala mi trosku Patriciu Arquette zo serialu MEDIUM, ale tento film ma vyssie kvality. Proste nemal som obrovske ocakavania a tak som spokojny...12.01.2009 ____ Cate Blanchett - (Annabelle Wilson) +++ Giovanni Ribisi - (Buddy Cole) +++ Keanu Reeves - (Donnie Barksdale) +++ Hilary Swank - (Valerie Barksdale) +++ Greg Kinnear - (Wayne Collins) +++ Katie Holmes - (Jessica King) +++ Scenar: Billy Bob Thornton, Tom Epperson +++ Hudba: Christopher Young +++ ()

viperblade 

všetky recenzie používateľa

Velice dobrý film, který se opírá o hodně povedené herecké výkony, (hlavně Ribisi a Blanchett), hodně mrazivou atmosféru a skvělou hudbu. Jediné mínus z mé strany je pouze to, že Keanu Reevese daboval Jiří Schwarz. A i když ho jako dabéra mám rád, tak k Reevesovi se fakt nehodil. Ale jinak nemůžu než doporučit. P. S. Katie Holmes sice neumí hrát, ale prsa má fakt pěkný :-) P. S. 2: Tohle je můj 2000. film. Možná proto zaokrouhluji nahoru. Ale fakt jen nepatrně... :-) ()

Reklama

meave 

všetky recenzie používateľa

Takmer dokonalý počin. Výborne vystavaný thriller ma priklincoval ku gauču a udržiaval v napätí, až po vetu: „My dvaja k sebe patríme“. Presne tam som sa i ja stala jasnovidkou. To je dôvod, prečo takmer. Napriek tomu to zohralo v celkovom dojme z filmu iba minimum, pretože sa mi už ku koncu ani nezdalo, že najdôležitejší je vrah. V tomto príbehu hrala prím Cate a výborne jej sekundoval fantastický Ribisi. Počet vybafnutí som nepočítala, preto som nemala pocit, že by ich bolo priveľa – snáď len toľko môžem dodať ku komentáru Rex Mundi, ktorá už všetko povedala lepšie. Ja sa len pridávam k jej Bravó! ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Mám rada príbehy z malých miest, kde je dosť priestoru pre vykreslenie postáv a každý druhý obyvateľ je pošuk na slovo vzatý. Tento mysteriózny thriller má veľmi dobre vystavanú atmosféru strachu, aj keď sa postupne stáva stále predvídateľnejším a trochu mu vyčítam aj priveľa vybafnutí. Cate Blanchett sa role jasnovidky zhostila s hmatateľnou charizmou, ale to nebráni scenáru, aby z nej urobil naivku, ktorá nakoniec robí stále viac chýb a neuvedomuje si riziko. Hilary Swank zahrala svoju postavu tak vierohodne, až mi bola nesympatická. Keanu Reeves je ako „zakomplexovaný vidlák“ priam diabolský a Giovanni Ribisi? K nemu snáď ani nemám čo dodať... akoby bol z iného sveta, je natoľko výnimočný, že kedykoľvek strčí väčšinu hollywoodskych hercov do vrecka. Sam Raimi ho vystihol celkom priliehavo: „Mal tuším 24 rokov, keď sme tento film nakrúcali, ale zdá sa, akoby už prežil niekoľko životov a v herectve uplatňuje skúsenosti z nich.“ A podľa môjho názoru ho tento popis charakterizuje ešte veľmi triezvo. Je to jeden z mála hercov, ktorého výkon ma vždy ohromí. Ostatní herci sú skôr do počtu, aj keď všetci dobre hrajú. No vystúpiť z tieňa skvelej zostavy Blanchettová, Ribisi, Reeves a Swanková sa im nepodarilo. ------ Odpoveď na Radyovu básnickú otázku - pretože jej zastaralý účes fantasticky dokreslil a podčiarkol jej profil trochu zabrzdenej, utlačenej a labilnej žienky domácej zo zapadákova! Aj v našej lokalite sú takéto účesy už 15 rokov „out“ a ak ich na niekom vidím, viem si ho zaradiť :-) A práve za takéto detaily treba filmárskemu tímu ešte silnejšie zatlieskať. Bravo! ()

Morien 

všetky recenzie používateľa

S naprostou určitostí jeden z nejzásadnějších filmů, které mě formovaly během dětství/dospívání. (A natočil ho zrovna Sam Raimi, kdo by to byl řekl.) Myslím si, že každý film, o kterém v současnosti řeknu, že mě zasáhl takzvaně do srdíčka, by se dal vysledovat buďto sem, nebo ke Kill Billovi. Smajlík smajlík. A nejspíš za to může jak to, že jsem na něj jednu dobu koukala pořád dokola, tak to, že je o čarodějnicích a na konci se rodina léčivě objímá. A jsou tam věštecké sny a temná, temná, temná voda. ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (17)

  • Annie Wilson čte ze zenerových karet, které se používají na ESP testy. (Chatterer)
  • Zatiaľ čo všetci hľadajú telo Jessicy (Katie Holmes), na jednom zo stromov je vidno visieť filmovú kameru. (Arsenal83)
  • V čase 1:35:20 poté, co začne Annie Wilson (Cate Blanchett) téct krev těsně u oka a přes rty, není po krvi ani náznak. O pár vteřin později má pak krev v jiné části obličeje. (Pavlínka9)

Reklama

Reklama