Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární nadhazovač Detroitských Tigrů, Billy Chapel, byl vždycky lepší v baseballu než v lásce. Po strašné sezóně, která by mohla být koncem jeho kariéry, mu přítelkyně Jane (Kelly Preston) oznámí, že odchází. Billyho kariéra i láska jsou na hraně a on musí znovu dokázat co v něm je. Každým nadhozem se dostává blíž k nejdůležitějšímu rozhodnutí svého života. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (112)

boni 

všetky recenzie používateľa

Mimořádně příjemný snímek a vrchol Costnerova baseballového trojlístku. Ani nevím, proč mám zrovna Costnera tak rád, neb to nějak extra výjimečný herec není, ale asi proto, že si vždy uměl vybírat role. Já si snad nepamatuji film, ve kterém by mi nesednul, a navíc tady mu zdatně sekunduje Kelly Preston, jíž to opravdu hodně sekne (věk 37 v době uvedení by jí asi nikdo nehádal). Hra snů je filmovou limonádou ve sportovním hávu s ladně přehozenou romantickou šálou a dramatickou baseballovou čepicí, tedy filmem, pro které mám zvláštní slabost, a díky tomu se u mě postupem času propracovává až k statusu „srdcovky“ a dříve či později k logicky vyplívajícímu plnému hodnocení. Tenhle film se prostě musí líbit každému, tedy pokud zrovna nejste fanda Yankees. ()

otík 

všetky recenzie používateľa

Jakýsi odvar sportovně-romantického filmu s hodně úsměvnými dialogy a naprosto předvídatelnými scénami. Je sice vidět, že film byl dělán s velkou láskou k baseballu, ale zachycený zápas není nijak dramatický, stálé flashbacky za chvíli začnou otravovat a jen čekání až konečně Costner hodí ten poslední zatracený míček a vyhraje, aby si uvědomil, že svůj osobní život prohrává, je opravdu hodně dlouhé. ()

Reklama

e.Boďo 

všetky recenzie používateľa

Výborná športová dráma, ktorá má síce jednoduchý príbeh s očakávaným smerom, ale jeho plynutie formou retrospektívy vypĺňanej počas diania baseballového zápasu je nesmierne zaujímavé a originálne. Scény so súkromného života hlavnej postavy a jeho vzťahu vôbec nehrajú druhé husle, práve naopak, nádherne dopĺňajú priebeh zápasu a zvýrazňujú už aj tak dosť vybičované emócie súvisiace so športovým výkonom a fungovaním postavy vo svojom klube. Herecký výkon K. Costnera je výborný, veríte mu každú fyzickú, ale aj duševnú (plynúcu zo spomienok) bolesť. Nezaostávajú ani vedľajšie postavy, parťák C.K Reiley, tréner J.K. Simmons a samozrejme ani priateľka v podaní K. Preston. Dej je pretkaný veľmi príjemnou hudbou, vrátane jemných gitarových sóličiek (spomenul som si na Thelmu a Louis s Zimmerovou hudbou). Nebudem sa brániť pozrieť si v budúcnosti tento super film znovu. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čo treba uznať je, že Costnerovi športové drámy seknú, ale táto sa mi z nich zdá najslabšia. Režijne a technicky ide síce o dokonale zvládnutý snímok, ale scenár ma vôbec nenadchol. Príbeh je priemerný, ničím výnimočný a dosť často nudí. Veľká časť je založená na boľavej ruke a ako to komplikuje hru a pod. Mne to ako nápad pripadá málo silné, možno až naivné. Neviem prečo by som mal ľutovať milionára s boľavou rukou a problémami so ženou. Preto neprišli ani žiadne emócie a celým príbehom som len nútene preplával. Záver celkom ušiel, ale to nestačí, keď dve hodiny predtým charakterizuje sterilná dejová prázdnota. 55/100 ()

Hopper 

všetky recenzie používateľa

Mňo, trochu pridlhá záležitosť, motajúca sa okolo baseballu, ktorý našinca asi tak nestrhne ako amíka, najmä pokiaľ nemá úplne jasno v pravidlách. Na druhej strane však šport nie je nosnou témou filmu, skôr okrajovou. Musím uznať, že výkon Costnera film ťahá smerom nahor, inak by to bola dosť ťažko prekúsateľná záležitosť. Kelly Preston tiež strieda okamihy, kedy som sa sám seba pýtal, prečo by mala taká superstar akou vo filme je Costner za ňou páliť s momentami, kedy to bolo celkom pochopiteľné. Škoda tiež predvídateľnosti, trochu prekvapivých momentov by tiež nezaškodilo. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (3)

  • "Hra snů" v baseballu znamená, že nadhazovač, případně kombinace nadhazovačů, v tomto případě Billy Chapel (Kevin Costne), za zápas odháže minimálně 81 nadhozů, přičemž maximálně to může být až 200 nadhozů, a při tom nepustí na metu ani jednoho pálkaře. (kubsov)
  • Sam Raimi nesouhlasil s obsazením Kevina Costnera a spory mezi nimi o celkové podobě filmu propukaly během celého natáčení. (Hwaelos)
  • Důvod, proč si Billy (Kevin Costner) dáva jenom jednu ruku do bundy v některých záběrech, je ten, že během výměny v útoku a obraně nadhazovač nechodí na pálku a chladne. Proto si nasazují bundy, aby ruka zůstala v teple a nevychladla. (kubsov)

Reklama

Reklama