Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Starodávný vir začne proměňovat lidi v upíry, a tak se doktor musí utkat se svým nejlepším přítelem. (Netflix)

Recenzie používateľa KukulienkaHO k tomuto seriálu (8)

V Wars (2019) 

Aký to malo výborný, komorný a atmosférický začiatok... tak taký to malo špatný, opulentný a nelogický koniec. Zo začiatku bolo V Wars vcelku podarenou komorne ladenou drámou s originálnym poňatím upírov. Prvé 2, 3 diely fantasticky šlapali, atmosféra mala gule, postavy sa zaujímavo vyvíjali... no potom prišla 4. epizóda, ktorá obsahovala mnoho nezmyslov. A to bol bod, od ktorého to išlo dole kopcom. V ďalších epizódach pribúdali dejové zvraty a zápletky. Na prvý pohľad sa mohlo zdať, že aké to je len premyslené... stačilo sa nad tým ale len trochu zamyslieť a výsledok bol, že drvivá väčšina z nich nedávala zmysel. Je to o to viac smutné, pretože až by seriál šiel trochu odľahčeným tempom, tak by to až tak nevadilo. Lenže ono sa po celý čas tvári ako vážna dráma, a to je problém. Takže scenár je na oko dobrý, ale inak deravý jak ementál. Aby som ale povedal aj kladné stránky seriálu, tak tými sú: 1. Skvelá hororová atmosféra (akurát škoda, že skoro všetky takéto scény končia lakačkou), ktorej najsilnejšou stránkou je výborná hudba - nie je to ten typ hudby, ktorú by ste si len tak pustili a počúvali, ale ako trefná atmosférická hudba funguje na výbornú (skvelý príklad toho, že nie všetky výborné skladby musia byť urgentne zapamätateľné alebo epické). 2. Niekoľko veľmi sympatických a dobre zahraných postáv (napr. Michael Fayne, Luther Swann či indiánsky tajný agent Jimmy - asi najlepšia postava seriálu). 3. Masky a triky (myslím hlavne u upírov). Ešte k tým postavám, sú tu aj také, čo nie sú úplne dobre zahrané a ani sympatické (jedná sa teda hlavne o detské postavy). No a posledným klinčekom do rakvy bola totálne posratá posledná epizóda série. P.S.: Ani sa nečudujem a musím povedať, že som to aj čakal, že Netflix V Wars zruší hneď po prvej sérii. Ohlas to veľký nemalo, hodnotenia nízke, takže rozumné bolo nepokračovať v niečom tak nákladovom, keď to vlastne nikto nechce. P.S.2: Niektorí to tu porovnávajú s World War Z, lenže asi si neuvedomujú, že tento film sa pozeral na pandémiu zombie úplne iným pohľadom a smerom ako V Wars na epidémiu upírov. Spoločným znakom týchto dvoch počinov je iba zápletka okolo vírusu, nič viac. ()

Když nešlo smrti zastavit (2019) (E03) 

V tretej epizóde sa rozbehlo veľké množstvo dejových liniek, ktoré však spolu úzko súvisia. Len sa obávam, aby všetky príbehy dostali v ďalších častiach dostatočný priestor. Inak postoj polície je dementný... veď je to vírus, tak treba informovať občanov o situácii a dať im pokyny, aby sa predišlo rozšíreniu a epidémii. ()

Drsňák jako já (2019) (E04) 

4. diel už začína naberať na opulentnosti, čo mne vadí. Pretože sa mi páčila práve komornosť a ako taká "reálnosť" predchádzajúcich častí. Plus sa tu objavilo viac nelogických chýb. ()

Holá a studená zem (2019) (E05) 

Prečo sa stále niekto vyhráža tomu doktorovi? Všetci sa tvária jak machri... ako keby on potreboval ich a popritom oni potrebujú jeho. Záhadné je aj, ako sa nakazil Lutherov syn...?! ()

Nestačí jen prodlévat ve snách (2019) (E06) 

Povedal by som, že sa seriál so 6. epizódou vrátil k začiatkom (myslím rozprávaním príbehu), čo ma teší. ()

Rudý déšť (2019) (E08) 

Ôsma epizóda sa začala až príliš motať v politike. Prosím takto ďalej nie. ()

Trip genu predátora (2019) (E09) 

Šiesta epizóda vytvorila nové a veľmi zaujímavé zápletky, no bohužiaľ, nie všetky dávajú úplne zmysel skrz udalosti v predchádzajúcich častiach. P.S.: Od poslednej časti ukončenie neočakávam, skôr rozbeh do druhej série. Ale vyžadujem si od nej dovysvetlenie niektorých udalostí. ()

Zkrvaven, ale nepokořen (2019) (E10) 

Čo to bolo za pič*vinu?! Jako z tohto mi začínal rozum stáť. ()

Súvisiace novinky

Prosinec na Netflixu

Prosinec na Netflixu

02.12.2019

Ano, je to tak, Vánoce už jsou za rohem. Ale nebojte, tady vás za nenakoupené dárky, vážné projevy agrese při zaslechnutí melodie k All I Want For Christmas, ani obecné pohrdání všemi, kdo si už na… (viac)

Reklama

Reklama