Reklama

Reklama

Queen a Slim: Na úteku

  • Česko Queen & Slim (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malo to byť len príjemné prvé rande. Na ceste domov však afroamerickú právničku Queen (Jodie Turner-Smithová) a jej černošského spoločníka Slima (Daniel Kaluuya) zastaví policajt. Rutinná kontrola vozidla sa však rýchlo vystupňuje do neznesiteľne napätej situácie. Stačí jedna nesprávna veta a nervózny policajt Reed (Sturgill Simpson) vytiahne zbraň. Keď postrelí Queen do nohy, Slim sa na neho vrhne, v potýčke mu vytrhne zbraň a v sebaobrane policajta zastrelí. Šokovaní tým, čo sa práve stalo, obaja odchádzajú. O krátky čas zistia, že incident s policajtom zachytila ich palubná kamera a videozáznam tragickej konfrontácie sa stal virálnym. Queen a Slim sa tak nedobrovoľne stávajú symbolom afroamerickej komunity v celej Severnej Amerike, ktorá sa cíti byť obťažovaná policajnou svojvôľou a násilím. Dvojica by sa mohla vzdať polícii a zvyšok života stráviť vo väzení, ale rozhodnú sa utiecť a užiť si slobodu. Aby sa vyhli zatknutiu, zmenia svoj vzhľad a začnú sa skrývať. Dozvedia sa, že policajt, ktorého Slim zastrelil, pred dvoma rokmi zabil neozbrojeného černocha. Stretávajú ľudí, ktorí im vyjadrujú podporu a pomáhajú, ale aj takých, čo ich zradia s vidinou odmeny pol milióna dolárov. Vo vypätých situáciách Queen a Slim spoznávajú lepšie nielen jeden ruhého, ale najmä seba samých. A zrodí sa medzi nimi láska... (TV JOJ)

(viac)

Súvisiace novinky

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

Nový Star Wars seriál nabírá další hvězdu

07.09.2022

The Acolyte, nadcházející Star Wars seriál zasazený poprvé do období dávno před prequelovou trilogií v éře tzv. High Republic, nabírá další hvězdnou posilu. K dříve oznámené Amandle Stenberg … (viac)

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

Noir Film Festival 2021: Filmy bez předsudků

18.08.2021

Noir bez předsudků bude stěžejním tématem 9. ročníku Noir Film Festivalu, který se letos stěhuje na nové místo – hrad Český Šternberk, v jehož pěti interiérových sálech a na hradním nádvoří bude od… (viac)

Reklama

Reklama