Reklama

Reklama

Sprítomnení

(seriál)
  • Česko Zpřítomnělí (viac)
Trailer 2
Nórsko, (2019–2022), 9 h 12 min (Minutáž: 45–51 min)

Réžia:

Jens Lien

Hrajú:

Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Ágústa Eva Erlendsdóttir, Jóhannes Haukur Jóhannesson, Veslemøy Mørkrid, Eili Harboe, Stig Henrik Hoff (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(12)

Obsahy(1)

V Nórsku v blízkej budúcnosti, keď tajomné svetlá žiaria vždy vtedy, keď sa záhadne objavujú ľudia z rôznych období v minulosti, miestna polícia v Osle musí vyšetriť zločiny a odhaliť pravdu o všetkom, čo sa deje. (SkyShowtime)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (12)

Episode 1 (2019) (S01E01) 

Zaujimavy napad, popri tom mnozstve prichodov ludi z minulosti, ci z buducnosti v inych serialovych, ci filmovych kuskoch. A celkom sa im vydaril i ten kontrast "prichodzich" po rokoch v tych uliciach mesta. Krista Kosonen v roli cerstvej a jedinej policajnej absolventky zo "spritomnelych" je takisto atraktivna. Nemozem sa zbavit dojmu, ze sa pri svojej postave nechala hojne inspirovat Sagou Noren z perfektneho Broen - Most. :) To mi ale neprekaza, Saga bola super. Obe svojske "blondcky" v kozenych nohaviciach so zvlastnou chodzou a nezvycajnym spravanim. Neskutocne ma pobavil zvyk a "storka" s machom. ;) Ano, ma to svoje naivne a slabsie chvilky, ale zatial u mna prevazuje zaujatie a zabavnost. Odporucam. ()

Episode 2 (2019) (S01E02) 

Stretnutie dvoch "shieldmaiden" z minulosti a ich nocne vycinanie zachytene na telefone az po "houbickove" stavy boli celkom vtipne. Tempo sa zvolnilo, ale pripad napreduje pomerne rychlo. Neskusena typkyna proste natrafila na prvu, digitalne a hned spravnu stopu. Usmevne, ale co uz. Naviac, typek, co sa zatial rysuje ako "protistrana" neni ziadne "orezavatko", takze to snad bude este celkom zaujimave. Kazdopadne, uz mam v hlave par moznych scenarov a tie, co sa mi ponukaju ako najjednoduchsie sa dufam nenaplnia v seriali. Tentokrat priemer, ale stale som v zaujati. ()

Episode 3 (2019) (S01E03) 

Vtipneho bolo tentokrat menej. Rodinna riesitelka sporov a i vystrel vsak usmevne boli. Pozornost sa vsak upriamuje na "spritomneleho", ktory vo svojej dobe bol NIEKTO. Typek, ktory vyzeral byt na vyssom zaporackom poste, bol v zavere z rovnice vyluceny a tak mozno predpokladat, ze chapadla vedu asi o dost vyssie (vzhladom na pouzitu technicku vymozenost). Komunita odmietajuca elektricke vydobytky sucasnosti zrejme v cudnych satach skryva utlu agentku, hackerku a bojovnicku v jednom. Som zvedavy, co je zac. Tento diel mi uz prisiel trochu chaoticky. Snad to v dalsom dieli dostane hodnoverny pribeh. ()

Episode 4 (2019) (S01E04) 

Ina stopovacia skupina z vikingov a laponca. ;) Uz teda aspon tusime, co za superzienku sa to vyklula v predoslej casti a aku ma spojitost so strelbou v lese. Ako vzdy, ked par nastrocnych vypne mozog a niekto z nich si to odskace, i tato prihoda tej dvojke dievcat snad aspon urychlila prichod dospelosti. Moc sa toho neudialo. Okrem este poharika alkoholu "sucasneho" a "ex"- manzela. Minutaz je ozaj kratucka, az moc. ()

Episode 5 (2019) (S01E05) 

Navsteva z minulosti nasmu detektivovi zavitala do bytu a podarovala voditko k vysetrovaniu. Neviem sice, odkial si nas zavislak rovno vybavil spojitost, ale zrejme divaci tuto barlicku potrebovali. Nuz a zrejmy "DNA zberatel" dava v zavere dovod verit na nejake sprisahanie. Caka nas este posledny diel serie a zrejme sa to vsetko vtesna do posledneho dielu. Aspon teda dufam, ze neostane vacsina visiet vo vzduchu a divakovi bude odkazane, aby si pockal na dalsiu seriu. ;) Uvidime. Inak sa udiali len okrajove veci a tentokrat uz vtipne nebolo okrem nervaku na parkovisku prakticky nic. Vlastne jedna stoji za zmienku. Slecna vadavajuca sa za "spritomnelu" z 19teho storocia sa prisla utiekat o ukryt k typkovi, ktoreho sme doteraz nevideli, ale uz teraz vieme, ze mu i vcely ustupuju. Opat dost velky chaos, ktory bude treba nejak upratat v poslednom dieli. ()

Episode 6 (2019) (S01E06) 

Konecne sa niektore veci dovysvetlili. Tapanie v tme bolo dost dlhe. A ano, narabanie s casovym kontinuom dava filmarom k dispozicii dost silne zbrane, co sa tyka scenara. Moze byt. Zrejme nebol dostatocny rozpocet, aby si tvorcovia mohli dovolit viac. Tak snad cosi zarobia a budeme mat i druhu seriu. Ako celok mierny nadpriemer s obcasnou slabsou, nevyvazenou epizodou. ()

Episode 1 (2021) (S02E01) 

Tesil som sa na tuto neurvalu, ale uprimnu "bojovnicku" a jej kolegu. :) Atmosfera v zavere i vdaka paradnemu soundtracku je vyborna a "spritomneny" zabijak z Londyna je rozhodne lakavy namet. Nadneseny plny pocet. 85% ()

Episode 2 (2021) (S02E02) 

Tentokrat trochu o zrade, intrigach, zakryvacich manevroch a skrytych umysloch. :) Nebyt sexy promenady mestom svojskej vysetrovatelky a kratkej seansy u fake-ovej vedmy...moc by sme sa nepobavili. Rozhodne slabsie ako prva cast. 65% ()

Episode 3 (2021) (S02E03) 

Pobavil "zostreleny" a znovu vypusteny holub a i pouzita strela. :)) A nemenej scenka -> Alfhildr-ina cestovatelska truhla, ktoru zaradili len pre LOL's, pretoze natolko je uz nasa vysetrovatelka asimilovana. Nemenej svedske stoly v britskom hotely. Svedkom podobnej "hamiznosti" som videl, ked nasinci, ci obyvatelia inych krajin boli na ranajkach vo viacerych Viedenskych hoteloch. Clovek hned "tusil". Nic extra...akurat drsny linia s tehotnou dcerkou a pristupom "mileho". Vycitka o antikoncepcii rozhodne bola na mieste. ()

Episode 4 (2021) (S02E04) 

Vyborne songy, inteligentny magor ako protivnik a o cosi vaznejsia kriminalna praca. 70% ()

Episode 5 (2021) (S02E05) 

Linia s norskym kralom je riadne haluzna, hoci proroctva na LSD sme prekukli uz par casti dozadu. V zavere wtf-moment hrajuci sa radoby na vedu. :) ()

Episode 6 (2022) (S02E06) 

Hoci sa mi alternativna linia a dianie v nej nepozdavali, zaver a konecne i zaujimavy paradox ohladom povodu nasej vysetrovatelky s vynikajucou hudbou, akoby z Interstellaru od Zimmera, boli vyborne. To sa im podarilo. 85% ()

Reklama

Reklama