Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh filmu sa točí okolo Kamily (Veronika Marková), ktorá má 18 a je úplne zúfalá. Žije v meste, kde zdochol pes, práve prišla o prácu a má plné zuby svojich nedospelých rodičov. Jej otec (Ivan Trojan), večný puberťák, kšeftuje s vrakmi áut a chodí trsať rock´n´roll s babenkou, čo vyzerá ako zo starého amerického katalógu na podprsenky (Alena Pajtinková). Rezignovanú matku (Kristýna Boková) balí lokálny gangster (Jiří Macháček), ktorému padol biznis, pretože mesto zakázalo hracie automaty. Kamila sa však nevzdáva a rozhodne sa o svoju rodinu a svoje šťastie zabojovať. Len musí presvedčiť mamu, aby otcovi konečne pristrihla tie jeho vypelichané krídelká! (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Film podpořil Státní fond kinematografie částkou 10 milionů korun. (SONY_)
  • Bourák (Ivan Trojan) si dává dohromady vůz Ford Ka. Jedná se o nejmenší auto v modelové řadě automobilky Ford z roku 1996, vyrábí se ve třetí generaci dodnes. (sator)
  • Premiéra filmu musela být odložena kvůli koronaviru a uzavírání kin. (SONY_)
  • „Já jsem si spolupráci s Ondrou Trojanem poměrně dost pochvaloval už když jsme dokončili Tomana (2018), a to by se tady u Bouráka dalo klidně zkopírovat. My už si totiž s Ondrou žádné zbytečnosti navzájem říkat nemusíme. Oba o sobě víme, že nám jde o co nejlepší výsledek toho, co vzniká, a že všechno ostatní je až za bé. Takže abych použil Ondrův slovník, tak říkám, že naše spolupráce byla opět zalitá sluncem,“ řekl Jiří Macháček. (SONY_)
  • „Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ prohlásil herec Ivan Trojan. (Duoscop)
  • Film se natáčel od 26. května do 6. června a pak od 2. září do 16. října 2019 převážně ve Varnsdorfu, Rumburku, Šluknově, Krásné Lípě a blízkém okolí. (bianci)
  • Režisér Ondřej Trojan, bratr Ivana Trojana, již svého bratra režíroval a spolupracoval s ním na snímku Želary (2003), nominovaného na Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film za rok 2003. (JimDeNiro)

Reklama

Reklama