Reklama

Reklama

Lillian

(festivalový názov)
Trailer

Obsahy(1)

Mladá ruská emigrantka v New Yorku nemôže získať prácu bez dokladov ani ako pornoherečka. Rozhodne sa vrátiť do rodnej krajiny a vydá sa naprieč Amerikou na dlhú cestu. Zdanlivo absurdný príbeh, inšpirovaný reálnou skutočnosťou. V roku 1927 istá Lillian Alling zmizla pri svojej púti z Ameriky do Ruska. Film je súčasnou interpretáciou zabudnutej udalosti. Známy rakúsky dokumentarista zasadil svoj hraný debut do fascinujúcich kulís amerického Stredozápadu. Existenciálny triler s množstvom rôznorodých figúr má svoj predobraz v slávnych roadmovie o americkom spôsobe života z dielne Michelangela Antonioniho a Wima Wendersa, ale pritom zachováva strohé a kruté rysy zobrazenia reality, príznačné pre snímky Ulricha Seidla, v produkcii ktorého film vznikol. Znepokojivý obraz súčasnej Ameriky, kde rasové rozdiely a genocída pôvodných domorodcov ukazujú smerovku do beznádeje. (Art Film Fest)

(viac)

Diskusia

ColorkaX

ColorkaX (hodnotenie, recenzie)

Chybí tam silnější příběh. Takhle je to jen plytké a bez ničeho. Jako suchá houska bez náplně. Nelíbil se mi ten úsek s velrybami, to tam fakt dávat nemuseli. Zahozený potenciál , který skončil jako ta velryba. :)

Dadel

Dadel (hodnotenie, recenzie)

to jsem myslel, jaké budou ty titulky brnkačka, alo ono je to ukecanější než jsem si pamatoval. Ale už jsou hotové:)

Pedestrian

Pedestrian (hodnotenie, recenzie)

Dadel: možná se pletu, ale podle mě to byl Národní park Badlands v Jižní Dakotě, ne Grand Canyon. :)

na príspevok reagoval Dadel

Laxik

Laxik (hodnotenie, recenzie)

Hele, tušíte někdo, jestli ta velryba byla skutečná. Protože se mi nějak nechce věřit, že by někdo s nulovým rozpočtem dokázal takhle dobře nafingovat vykuchanou velrybu. Ale nikde jsem na netu neviděl jediný článek, který by to řešil.

na príspevok reagoval Dadel

Reklama

Reklama