Reklama

Reklama

Tím SG-1 navštívi planétu, kde sa používa rovnaký jazyk, aký našli na mieste stretnutia štyroch mimozemských rás. Keď O´Neill študuje neznámy prístroj, do mozgu sa mu nahrajú všetky znalosti Antikov. Jack postupne začína hovoriť ich jazykom a tvoriť veci, ktorým nerozumie. Do počítača SGC zadá nové adresy hviezdnych brán. Jackov mozog je však preťažený poznatkami Antikov a hrozí mu zrútenie. O´Neill zostaví zariadenie, ktoré mu pomôže dodať energiu na zadanie adresy na domovskú planétu Asgardov v galaxii Ida. Samantha a Teal´c ostanú uväznený na planéte, kde stúpa teplota. Jack im nakreslí plánik, aby hrozbe unikli. Potom Jack zadá adresu z ôsmimi symbolmi a prenesie sa na planétu Asgardov. (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (2)

Hviezdna brána (1997) (seriál)

  • Vo filme z roku 1994 je planéta Abydos vzdialená milióny svetelných rokov od Zeme a úplne v inej galaxii. V seriáli je to ale opačne, Abydos je najbližšou planétou k Zemi s hviezdnou bránou a všetky cesty cez brány sú v seriáli obmedzené len na galaxiu Mliečna cesta. Pre transport do iných galaxií je nutné väčšie množstvo energie, ktoré však nevedia prirodzene pre zemskú bránu vyvinúť (okrem epizódy Piata rasa a neskoršie). (Piri)
  • Když se Jack O'Neill (Richard Dean Anderson) dostane na planetu Asgardů, aby mu pomohli, použijí na něj jakési ruční zařízení. To má úplně stejný zvuk, který tvůrci později použili na zvuk paprskové zbraně mateřských lodí Oriů z konce 9. série. (Guilemot)

Reklama

Reklama