Reklama

Reklama

Max Headroom

(seriál)
USA, 1987, 14x60 min

Hrajú:

Matt Frewer, Amanda Pays, Chris Young, Jeffrey Tambor, Concetta Tomei, George Coe, Hank Garrett, Jenette Goldstein, Mark Lindsay Chapman, Rosalind Chao (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Na prelome rokov 2005 a 2006 svet ovládli televízne stanice. Teraz je nelegálne vypnúť televízor a tí, ktorí televízory zatiaľ nemajú, ich v krátkom čase dostanú. V tomto svete má stanica "Network 23" veľmi dobre hodnotený spravodajský program s potulným reportérom Edisonon Carterom. Carter odhalí sprisahanie s cieľom zakryť smrtiace psycho-reklamy "blipverts" a v dôsledku tohto odhalenia takmer príde o život. Pri nehode sa dostane do kómy, počas ktorej je jeho myseľ skopírovaná do počítača. Počítač z dát vytvorí osobnosť zvanú Max Headroom, ktorej meno je odvodené od závory označenej nápisom ˝maximálna výška˝, do ktorej Carter pri nehode narazil. Počítačový Max a Edison, spoločne s Edisonovou asistentkou Theorou Jonesovou, ich šéfom Murrayom, jeho nadriadeným Benom Cheviotom a chlapčenským géniom Bryceom Lynchom, ktorý programuje Maxa zo stanice "Network 23", bojujú proti trestnej činnosti, utláčaniu, korupcii a nepriateľským sieťam. (RoyBatty444)

(viac)

Recenzie (2)

RoyBatty444 

všetky recenzie používateľa

A je tu jedna kultovka, ktorá išla za mojich mladých čias na ORFke. A, že som sa nevedel dočkať pokračovania. Hovoriaci a skutočne netradičný hlavný hrdina torzo v blikajúcej konzerve omámil svojimi šplechtami a nedal vydýchnuť takému či onakému babrákovi. V tej dobe fakt ˝žvanec˝ a verím, že si zachoval svoj esprit do teraz. ()

ybuko 

všetky recenzie používateľa

Sveho casu kultovni zalezitost, prvni kyberpunkovy serial co bezel v USA. Mluvici digitalni hlava Max Headroom , ktera puvodne vznikla jako moderator poradu pro britsky Channel 4, se pro svou oblibenost dostala i do klipu Paranoimia od Art of Noise a reklamy na Coca colu. ()

Reklama

Galéria (6)

Reklama

Reklama