Reklama

Reklama

Roseanne

(seriál)
USA, (1988–2018), 80 h 35 min (Minutáž: 21–22 min)

Tvorcovia:

Matt Williams

Scenár:

Amy Sherman-Palladino, Cynthia Mort, Kevin Abbott, Joss Whedon (viac)

Hrajú:

Roseanne Barr, John Goodman, Laurie Metcalf, Sara Gilbert, Alicia Goranson, Johnny Galecki, Natalie West, George Clooney, Ned Beatty, Tom Arnold (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(230)

Obsahy(1)

Roseanne je žena v domácnosti. To pro ni znamená nejen pečovat o dům, v němž bydlí, ale zejména o jeho obyvatele. A to není v případě jejích tří dětí a manžela nic jednoduchého. Není vám to trochu povědomé? (oficiálny text distribútora)

Recenzie (117)

Melies 

všetky recenzie používateľa

7 / 10 Seriál, ktorého sebatrýznivé brodenie sa realitou nemusí byť spočiatku každému po vôli, no keď si na všetku tú šedivosť, depresívnosť a ekonomickú bezvýchodiskovosť zvyknete, budete obdarený slušnou zábavou plnou bezchybných dialógov, vynikajúcich hereckých výkonov a vtipne vypointovaných životných situácií, uveriteľných a časovo i priestorovo univerzálnych. Bohužiaľ, tej autentickosti je tam na priemerného diváka niekedy až priveľa. ()

jpetricek 

všetky recenzie používateľa

Pardón, že v tejto patici uzkeho vyberu vyberam len filmy, ktoré mi niečo dali, alebo som videl v posledných dvoch dňoch, ale chcem zvýšiť reputáciu aj tohto seriálu. Ako človek, ktorý pracuje v oblasti TV a filmovej tvorby a človek znechutený scenármi SK a CZ televízií o bohatých vinároch, či napriek si robiacich rodinách, mňa veľmi ešte v 90´rokoch oslovila ROseanne. tento seriál bol presne taký, ako bola vacsina rodín v tej dobe aj u nás. Nemali veľa peňazí, súrodenci sme si robili zle, ale pritom sme sa skutočne mali radi, jedli sme to, čo mama navarila a neriešili sme, na akom oleji to je spravené, či je to zdravé, a aj u nás doma sa riešili problémy, ako strata zamestnania, či podnikať, že dcéra chce ist radsej robit, ako studovať a pod. Niečo podobné spravil Panelák na JOJke, aj ked posunuté o cca 2 dekády ďalej. Každopádne, ak ešte nemáte hypotéku a deti a pocit zodpovednosti, tak vám tento seriál nemusí nič hovoriť. ale ak máte radi občas aj závan skutočnej reality, toto bol seriál, ktorý vedel pobaviť aj poučiť. ()

Reklama

Oskar 

všetky recenzie používateľa

Jeden z důvodů, proč se lidé dívají na sitcomy skrz prsty a řadí je k pokleslým žánrům jako jsou soap opery a telenovely. John Goodman je schopný herec, ale tady je mi z něj přímo špatně, Roseanne Arnoldová je stará tlustá štěkna, jakých znám celou řadu a proto vím, jak je tento typ lidí nebezpečný. Je mi tedy proti srsti dívat se na její exhibici jako na kladnou postavu. A to už nemluvím o nevzhledných a beze zbytku netalentovaných vedlejších hercích. Zejména děti jsou odporné. ()

2Pac odpad!

všetky recenzie používateľa

Ano mozno sa to snazi vykreslit skutocnych tucnych amikov v ich plnej "krase" s ich obycajnymi problemami,ale povedzme si to na rovinu...koho to zaujima???Ubohy satiricky kvazi humor to iba zhorsuje.Ono by sa to dalo pozerat ako studia zivota keby to nebola akoze komedia a malo to minimalne o 500 casti menej.(dopisane:davam o * dole, preto, ze odisuel Goodman) ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Keď som tento seriál pozerával v televízií počas školských čias na základnej škole niekedy v deväťdesiatych rokoch, seriál ma vcelku bavil. Dnes by som sa mu asi nezasmial, humor je už iný a takéto rodinné komediálne seriály, kde sa všetko odohráva v izbe s jedným gaučom už nefrčia. Navyše Roseanne bola poriadna bacuľka, ako aj všetci okolo nej a nebol na ňu vždy pekný pohľad, čo bolo ďalším mínusom. V takých Priateľoch boli aspoň kočky a to nehovorím o seriáli Baywatch. Takže by som to asi uzavrel, že tento seriál bol vhodný najviac asi pre seniorov a v dnešnej dobre už nezaujme asi žiadnu vekovú kategóriu. ()

Galéria (307)

Zaujímavosti (20)

  • Postava Marka Healeyho v podání herce Glenna Quinna se měla původně objevit jen v jedné epizodě. Nakonec v seriálu zůstal celých sedm sezon. (Patw)
  • Sara Gilbert se příliš bála odhalit svým kolegům v seriálu, že je homosexuálka. Se svým tajemstvím se svěřila jen Johnymu Galeckimu se kterým tenkrát chodila. Johny Galecki to po celé roky natáčení držel v tajnosti a podporoval ji. Sara Gilbert poté prozradila, že si ho za to nesmírně váží a dodnes jsou dobří přátelé. (Roby)
  • Původně byl renewal seriálu v roce 2018 obnoven na celkem 11. sérii o 13 epizodách, a to pouhé 3 dny po premiéře 10. série, která slavila obrovský úspěch. Stanice ABC však toto stanovisko byla donucena změnit v květnu, když Roseanne Barr (Roseanne) na Twitteru rasisticky urazila Valerii Jarrett, bývalou poradkyni Baracka Obamy. Tu Barr v tweetu přirovnala k dítětu „muslimského bratrství a planety opic.“ ABC následně tento příspěvek odsoudilo, okamžitě zrušilo show a začalo plánovat spin-off The Conners (od r. 2018). (hansel97)

Súvisiace novinky

Dočkáme se rebootu Ztracených?

Dočkáme se rebootu Ztracených?

07.02.2019

Stanice ABC v posledních letech holduje rebootům svých starých hitů, a má dobrý důvod. Z oživené Roseanne se stal v zámoří obří hit a seriál dosahuje vysokých ratingů i po vyhození hlavní herečky a… (viac)

Roseanne to zkusí bez Roseanne

Roseanne to zkusí bez Roseanne

25.06.2018

Po nedávném náhlém zrušení sitcomového hitu Roseanne kvůli sérii absurdních tweetů z účtu autorky seriálu a zároveň hlavní postavy Roseanne Barr, to s oživeným seriálem nevypadalo příliš dobře.… (viac)

Reklama

Reklama