Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thordur, starý patriarcha, je "veľký šéf" v rybárskej dedine, ktorý dal prácu všetkým imigrantom. Po čase chce zabezpečiť budúcnosť svojej firmy, a tak zvoláva celú rodinu. Na stretnutí pri večeri a klavírnej hudbe im oznamuje nepríjemnú skutočnosť, ktorá zmení všetkých na bezcharakterné monštrá. Na povrch začína vyplávať nepríjemná pravda, ktorá odhaľuje podlosť jednotlivých členov rodiny a rivalitu medzi nimi. (sochoking)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

Tom_Lachtan 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak si říkám, životopisný film o Baltasaru Kormákurovi v režii Baltasara Kormákura by musela být docela psychotická, atmosferická podívaná s úchvatnými kamerovými nájezdy na zamrzlou krajinu... Hafiđ je minimálně zajímavé drama, kterému možná schází větší porce černého humoru, za jehož zástavu tu nejvíc bojuje bezejmenný beran. Divím se, že se Islandské ministerstvo zahraničí nepokusilo Kormákura podplatit, aby Islanďany pro jednou vykreslil jako normální, nijak nevyšinuté jedince. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

"Je pravda pouze tím, co si neřeknete?" - Drsný film asi jako samotný Island. Tentokrát jsem se dost těžko rozhodovala nad hodnocením. Jedním z faktorů bude možná i to, že mně trvalo dost dlouho než jsem se nasákla atmosférou rodiny Thordura, místního patriarchy. Jinak ale určitě velkým kladem bylo, že jednotlivé postavy tohoto rodinného dramatu byly velmi pěkně vykreslené i s jejich ventilujícími se projevy zoufalství. Většinou se ve vypjatých životních situacích projeví skutečný lidský charakter a nejinak tomu bylo i tady, kde se nám předvedl opravdu v dost široké škále. Všichni herci byli výborní i když bábrlinka u mě zvítězila, ale to se musí vidět a svým způsobem mně byla blízká postava Aslaug. Tam, kde je nedostatek důvěry, komunikace a empatie to nikdy nemůže dopadnout dobře. Celkově to pro mě ale nebyla úplná trefa do černého, takže horší čtyřka. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Islandský Festen skĺbený s Kráľom Lear. Rodinné stretnutie, odľahčená atmosféra a potom začnú vychádzať na povrch tajomstvá, lebo v kríze už žiadna krv nie je červenšia a rodina je rodinou len kým nám to nekazí vlastné záujmy. Film obsahuje všetko od incestu, zneužívania a cudzoložstva až po prepotrebnú chamtivosť a to sa miestami pretkáva s jemným humorom ktorý hneď naráža na sériu incidentov vyvolaných kostlivcami v skrini. Helene De Fougerolles ako jediná pohľadná osoba vo filme sa vo svojej postave pýta naozaj kľúčovú otázku filmu: „Čo je to s vami? Je pravda jediná vec, ktorú si nemôžete povedať?" ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Na Islande si žijú svojim životom. Majú veľa práce a to hlavne s rybolovom, ktorý je ich hlavnou obživou a tak aj najčastejšou témou ich rozhovorov. Majú svoje veľké i menšie problémy, sú plný sarkazmu a to hlavne babina má plné ústa čistej irónie a ta to tam troška bavila. Je to strašne ponurá atmosféra, lebo je tu veľa smutných postáv a malo z nich sa aj po celú dobu filmu usmeje. Film o rodinných vzťahoch, ktoré sa každou scénou len vyostrujú a na povrch vypláva aj nejedno temné tajomstvo a do toho hrá smutná klavírna hudba. Jedine čo môžem tomuto filmu vytknúť, za celú dobu nič nevyriešil, zo všetkých strán sa len útočilo na starého pána, ale, že by niekto našiel riešenie, to nehrozilo. Tak bez riešenia, bez 1*. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit, že Island si zase bůhví jak moc nepotrpí na drsná rodinná dramata jako zbytek Skandinávie. Tenhle film je ale výjimkou a docela jsem se při něm slušně vopotil. Osobně ale vnímám jako nedostatek fakt, že ve filmu bylo hrozně moc postav a já se v nich slušně ztrácel. Na druhou stranu ale vše zachraňovala polární noc a zamrzlé prostředí, ze kterého byla zima už jen skrz obrazovku a vytvářela tak poctivou atmosféru. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (7)

  • Takmer celý film sa natočil v meste Neskaupstaður a jeho okolí. Malá časť aj v Reykjavíku (Island) a vo Francúzsku. (Arsenal83)
  • Když sourozenci popíjejí v místním baru, kromě islandské písně, zazní od vedlejšího stolu i česká lidová „Co jste hasiči“. (Michalechal)

Reklama

Reklama