Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Stejšn 

všetky recenzie používateľa

O něco slabší než Profesionálové, i když rámcově dost podobné. Jako klukovi se mi tu samozřejmě hrozně líbila Glynis Barber a taky se mi líbilo slovenské znění. Oba zmiňované seriály zestárly, ale na Profesionály se na rozdíl od D&M v současnosti podívám o mnoho radši. Kultovní hláška: "Mal som ho odbachnúť." ()

NeverEver 

všetky recenzie používateľa

Ani po letech me neomrzi se na tento serial divat. I kdyz uz vim, jak to dopadne, je mi to fuk, protoze to hlavni se pro me odehrava mezi D a M. Snad nikde jinde jsem nezazila takove jeskreni, jako prave mezi Jamesem a Harriet. Slovensky dabing by uzasny (v cestine jsem to jeste nevidela a ani to nemam v umyslu). Vzdy jsem rikala, ze jsou nejhezci Anglicane (on puvodem z Ameriky, ona z Jizni Afriky:-)). Je mi naprosto jasne, proc nakonec museli i v realnem zivote skoncit spolu, protoze jsou proste bajecni. Davam 5* (uznavam, ze tech 5* davam hlavne kvul Da M a ze mozna po te technicko-filmarske strance je tenhle serial i o chlup horsi nez Profesionalove, ale me to nevadi:-))))) ()

Reklama

vladi87 

všetky recenzie používateľa

Výborný seriál, ktorý nikdy nesklame. Hlavný hrdinovia sú veľmi zaujímavé osoby a nyvyše skvele zahrané. Sexy policajtka, na ktorú nesedia vtipy o blondínkach. Jej kolega, Američan, drsný chlapík, ktorý najprv strieľa a potom sa pýta. No a večne naštvaný šéf, ktorý porobí veľa kriku, ale svojich ľudí si váži. Za niektoré diely by to bolo o hviezdičku menej, ale výborný slovenský dabing (asi najlepšie nadabovaný seriál vôbec) to istí. Myslím, že sa jedná o jeden z najlepších seriálov 80. rokov ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nech sa prihlási ten, kto tento seriál začiatkom 90tych rokov nepozerával. Vedel som to, nikto sa nehlási. Časom je to už skoro až nepozerateľné, ale to skôr z dôvodu, že kedysi sme to brali veľmi vážne a považovali sme to pomaly za vrchol televízneho kriminálneho žánru. Brandon aj Barberka sú celkom sympatickí a iskrí to medzi nimi, o čo v podobne ladených seriáloch ide predovšetkým, takže určite za tri. ()

Kotol 

všetky recenzie používateľa

Keby sa v kolonke žáner objavilo okrem "Akční/Drama" aj "Komedie", tak tomuto kultovému seriálu, ktorý ako jeden z mála československých dabingov môžem sledovať aj v slovenčine, nemôžte dať menej ako 4*. Rozhovory oboch hrdinov sú (miestami extremně) vtipné, páradne provokačné z pohľadu oboch pohlaví a pritom súčasne celkom ľahko uveriteľné aj v "praxi". Nadčasový Makepeacovej sexepeal a drsne vtipný a vtipne drsný americký megatýpek Dempsey sú dvojička, ktorým začnete od začiatku fandiť v osobnom, pracovnom i reálnom živote. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Seriál vysielali v tridsiatich krajinách sveta. V jednej z epizód sa objavila aj spevácka hviezda Suzi Quatro. (Raccoon.city)
  • Představitelé hlavních rolí Michael Brandon a Glynis Barber jsou ve skutečném životě od listopadu roku 1989 manželé a mají syna Alexandra. (Krouťák)
  • Titulná skladbu seriálu s názvom "Blind Eye" nahral orchester The South Bank. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama