Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

Kotol 

všetky recenzie používateľa

Keby sa v kolonke žáner objavilo okrem "Akční/Drama" aj "Komedie", tak tomuto kultovému seriálu, ktorý ako jeden z mála československých dabingov môžem sledovať aj v slovenčine, nemôžte dať menej ako 4*. Rozhovory oboch hrdinov sú (miestami extremně) vtipné, páradne provokačné z pohľadu oboch pohlaví a pritom súčasne celkom ľahko uveriteľné aj v "praxi". Nadčasový Makepeacovej sexepeal a drsne vtipný a vtipne drsný americký megatýpek Dempsey sú dvojička, ktorým začnete od začiatku fandiť v osobnom, pracovnom i reálnom živote. ()

Karlos80 

všetky recenzie používateľa

Kultovní britská klasika. Tak tohle pro mě v dětských letech byla skutečně krimi z velkým "K". Dnes sice působí poněkud zastarale ale ve své době byla pojmem. Velmi oblíbení hrdinové 80' years žena-muž dva svobodní kriminalisté-výborný skvěle doplňující se tým, do té doby ne tak často vídané složení..Měl jsem ji moc rád, měla svoje osobní kouzlo, byla akční, vtipná, napínavá v hlavní roli krásná hlavní představitelka Makepeaceová a líbivě znivá titulní melodie, mezi hlavními hrdiny to časem i jiskřilo pokud si dobře vzpomínám..Vždycky jsem si říkal že ji Dempsey musí stejně nakonec sbalit a taky se tak tuším stalo..Úplný protipól drsných Profíku, kam se hrabou dnešní sračky typu Kobra ap. Z nostalgie hodnotím vysoko. ()

Reklama

v.pohode 

všetky recenzie používateľa

Dempsey dává snad v každým díle Makepeacový pořádnou čočku, kterou ona bere s přehledem. Jako třeba když Dempsey v zápalu boje vyskočí bez padáku z letadla a zapomene Makepeacovou samotnou v letadle a ta pak musí sama přistát - kdo tohle vymyslel... A hlavně Makepeaceová je neuvěřitelná kočka s neuvěřitelnýma očima, jejíž účes vymyslel sám Vidal Sassoon a který tenkrát chtěla snad každá ženská. Teď viděno po letech matně vzpomínám na skvělý slovenský dabing. Já to vidím na poctivý 4 hvězdy a jsem naštván, že takovej seriál už nikdo nikdy nenatočí a když to srovnám s takovou Krimánálkou Anděl... ()

NeverEver 

všetky recenzie používateľa

Ani po letech me neomrzi se na tento serial divat. I kdyz uz vim, jak to dopadne, je mi to fuk, protoze to hlavni se pro me odehrava mezi D a M. Snad nikde jinde jsem nezazila takove jeskreni, jako prave mezi Jamesem a Harriet. Slovensky dabing by uzasny (v cestine jsem to jeste nevidela a ani to nemam v umyslu). Vzdy jsem rikala, ze jsou nejhezci Anglicane (on puvodem z Ameriky, ona z Jizni Afriky:-)). Je mi naprosto jasne, proc nakonec museli i v realnem zivote skoncit spolu, protoze jsou proste bajecni. Davam 5* (uznavam, ze tech 5* davam hlavne kvul Da M a ze mozna po te technicko-filmarske strance je tenhle serial i o chlup horsi nez Profesionalove, ale me to nevadi:-))))) ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

V roce 1986 to bylo "super" ! Hrála tam šarmantní blondýnka a americký detektiv, který měl své metody vyšetřování. Bylo to vtipné, mělo to vynikající diaogy, mělo to "koule". Od té doby jsem žáden takový nekrvavý a vtipný detektivní seriál neviděla. Jo, a v realném životě se ti dva vzali a dodnes jsou spolu. Že by proto mám na ten seriál takové dobré vzpomínky ? ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Celé jméno Makepeaceové zní Lady Harriet Alexandra Charlotte Makepeaceová. (HappySmile)
  • Michael Brandon (Dempsey) a Glynis Barber (Makepeacová) trvali na tom, že budou sami natáčet i ty nejnebezpečnější scény a striktně odmítali dublování kaskadéry. Oba herci totiž měli skvělou fyzičku – Michael ze závodního běhu, Glynis z atletiky. Nakonec nenatáčeli jen extrémně nebezpečné scény, které jim zakázala pojišťovna. (Komiks)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené