Reklama

Reklama

Dempsey a Makepeaceová

(seriál)
  • Česko Dempsey a Makepeaceová (viac)
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1985–1986), 24 h 46 min (Minutáž: 44–96 min)

Tvorcovia:

Tony Wharmby

Hudba:

Alan Parker

Hrajú:

Michael Brandon, Glynis Barber, Ray Smith, Tony Osoba, Nick Brimble, John Terry, Caroline Bliss, Simon Crane, Mark Ryan, Gaby Dellal, Amanda Pays (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(30)

Obsahy(1)

Newyorský policajt James Dempsey má v Anglicku posilniť elitnú jednotku ako partner seržantky Harriet Makepeaceovej. Ich vyšetrovacie metódy sú veľmi odlišné, ale spolu tvoria skvelý tím. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (218)

v.pohode 

všetky recenzie používateľa

Dempsey dává snad v každým díle Makepeacový pořádnou čočku, kterou ona bere s přehledem. Jako třeba když Dempsey v zápalu boje vyskočí bez padáku z letadla a zapomene Makepeacovou samotnou v letadle a ta pak musí sama přistát - kdo tohle vymyslel... A hlavně Makepeaceová je neuvěřitelná kočka s neuvěřitelnýma očima, jejíž účes vymyslel sám Vidal Sassoon a který tenkrát chtěla snad každá ženská. Teď viděno po letech matně vzpomínám na skvělý slovenský dabing. Já to vidím na poctivý 4 hvězdy a jsem naštván, že takovej seriál už nikdo nikdy nenatočí a když to srovnám s takovou Krimánálkou Anděl... ()

AxelWers 

všetky recenzie používateľa

Pamätám, že za čias komunizmu Dempsey a Makepeaceová bol veľmi populárny seriál, ktorý som rád pozerával. V dnešnej dobe samozrejme už pôsobí trochu staromódne, ale myslím, že to vôbec nevadí. Najlepšie je, že obaja herci Michael Brandon aj Glynis Barber vyzerajú dnes (2017) na svoje roky celkom dobre, tých +30 rokov na nich skoro ani nevidieť. ()

Reklama

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Ve své době nadprůměrný kriminální seriál se sympatickou ústřední dvojicí - netradičně se mi víc líbila Makepeace, Dempsey byl na můj vkus moc velký frajírek. Taková solidní náhrada za "Profesionály", které mám ovšem přece jen raději. Těžko říct, jak bych to hodnotila při shlédnutí v současnosti, ale z nostalgie dám hezkých 71%. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Tak tomuto hovorím seriál a na 80.roky to bola fakt jazda z nezabudnuteľnou dvojicou policajtov a vyšetrovateľov Dempseya a Makepeacovej v podaní Michaela Brandona a Glynis Barber, plus samozrejme neopomeniem ich neústupného šéfa Gordona toho hral Ray Smith. A na Anglickú produkciu jednoznačne jeden z naj seriálov čo tam vznikli. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Musel jste zabít pět chlapů? Nemohl jste zabít jednoho a čtyři zranit?" Bývaly časy, kdy jsem chtěl bejt drsnej jako poručík Dempsey a zároveň si užívat výměnu tělesných tekutin s dokonalou seržantkou Makepeaceovou. Teď už jsem velkej, ale do poručíka mám stále stejně daleko a nic podobnýho seržantce mou postel taky nikdy nenavštívilo. Nevadí. Já nezávidím. Já se jen bavím a to mi s touhle dvojkou jde velmi dobře. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (14)

  • Dempsey (Michael Brandon) řídil Mercedes SL a Makepeaceová (Glynis Barber) Ford Escort 1.6i Cabrio. (ČSFD)
  • Michael Brandon (Dempsey) a Glynis Barber (Makepeacová) trvali na tom, že budou sami natáčet i ty nejnebezpečnější scény a striktně odmítali dublování kaskadéry. Oba herci totiž měli skvělou fyzičku – Michael ze závodního běhu, Glynis z atletiky. Nakonec nenatáčeli jen extrémně nebezpečné scény, které jim zakázala pojišťovna. (Komiks)
  • Čerstvě omilostněný Keith Lymon (Nick Brimble) odmítá Dempseyho (Michael Brandon) nabídku ke svezení, protože si právě vyhlédl zaparkovaný Chevrolet Corvette Silver Anniversary C3 z roku 1978. (ČSFD)

Reklama

Reklama