Reklama

Reklama

Skočím si po cigarety

(festivalový názov)
  • Česko Skočím si jen pro cigarety (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

12-ročný Jonathan žije so sestrou, matkou a s nejakými mužmi. Všetci vyzerajú rovnako a hniezdia v skriniach, zásuvkách a televízore. (Art Film Fest)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (3)

freddy 

všetky recenzie používateľa

Vcelku milý animovaný kraťas s velice zajímavou pointou. Aneb jak málo občas stačí, aby dětský mozek zapomněl na něco, co ho trápí.Je zde krásná myšlenka, milý děj, který poukazuje na citlivou duši dítěte z neúplné rodiny, a vlastně to bylo celé takové jako z jiného světa. Jen se prostě nemohu zbavit dojmu, že to mohlo být ještě o kousek lepší, což je asi výhradně můj problém jako diváka. Nicméně určitě tenhle filmík stojí za pozornost. [27. Art Film Fest Košice] ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Chlapec bez otca si dosadzuje chýbajúci mužský vzor imaginárnymi postavami, ukrývajúcimi sa na rôznych miestach bytu. Miestami hravá animácia fantazijne dokresľuje otcovské role toho, čo kedysi odišiel po cigy a už sa nevrátil. ()

Reklama

Cigalone 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z rady vynikajúcich krátkometrážnych (samozrejme každý je výnimočný vo svojej lige), popisujúci fantáziu chlapca, ktorý vyrastá bez otca a navyše otca ani nepozná. Až po tom, čo nájde jedinú fotku svojho otca (ako inak, než v zamknutom šuflíku v matkinej izbe, veď zakázané ovocie chutí najlepšie), pominú sa aj projekcie mužov nahrádzajúce otca, muža matky, frajera sestry, oidipovský neznášaný mužský vzor... Domnievam sa, že príbeh je založený na autobiografických črtách autora. ()

Galéria (88)

Reklama

Reklama