Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evžen Huml (Jiří Sovák), bývalý kontrolór obchodných inventúr, sa vracia z kúpeľov. Liečil si nervy, nastupuje do invalidného dôchodku. Je vdovec, býva v Prahe v spoločnej domácnosti s dcérou Jarčou (Jana Hlaváčová), jej mužom – taxikárom Krbcom (Josef Vinklář), a dospievajúcim vnukom Slávkom (Jiří Schmitzer). Humla vedie profesionálna deformácia k ustavičným konfliktným situáciám a kontrolám. Rodina má čoskoro dedkovho správania plné zuby. Alois sa vďaka kolegovi Mrázkovi dozvie o voľnej chalupe v dedinke Třešňová. Mrázkov brat – dvojča (Josef Větrovec) je tam predsedom. Chalupa patrí MNV, predáva sa za desať tisíc korún. Doterajší nájomník – družstevný údržbár Bohouš Císař (Josef Kemr) – sa po predaji chalupy má výhľadovo vysťahovať. Krbec s Evženom sa idú do Třešňovej pozrieť, chalupa, v ktorej je zatiaľ uskladnený aj fungujúci orchestrión, sa Evženovi páči. Objaví sa aj príťažlivá dedinčanka Dáša Fuchsová (Jiřina Bohdalová), márne hľadá Bohouša. Nakoniec sa v dedine Evžen s Bohoušom stretne, ani jeden z nich netuší, kto je kto, a hneď sa do krvi pohádajú... (TV JOJ)

(viac)

Zaujímavosti (18)

  • Taxi projíždí Václavským náměstím a jede okolo muzea k rozhlasu. Následuje záběr z Dlouhé ulice na Starém městě, kde z tohoto taxi vystupuje Huml (Jiří Sovák) a řidič Siola (Josef Vinklář). Taxi však jelo směrem na Vinohrady, tedy opačným směrem, než ve skutečnosti mělo jet. (Matesek)
  • Mrázek (Josef Větrovec) upozorňuje Humla (Jiří Sovák) při koupi chalupy, že bude nutné udělat septik, jelikož se jedná o vážnou věc, protože na to upozornili už dvakrát z Okresu. A přestože se Huml kasá, že to není problém, do konce seriálu k opravě nedojde. (sator)
  • V epizodě zaznělo, že když se Krbcovi (Vinklář Josef a Hlaváčová Jana) odstěhují ze stávajícího bytu do paneláku, nebudou se muset tahat s uhlím. V bytě se ale nikde kamna nenacházejí, mimochodem ani radiátory nejsou nikde vidět. (sator)
  • Mezi 18. až 20. minutou, kdy hovoří Alois "Siola" Krbec (Josef Vinklář) s taxikářem Mrázkem (Josef Větrovec) přes okno automobilu na štaflu, má Siola celou dobu opačně hodinky, tj. broušeným kovem nahoru a sklíčkem dolů. (Zagger)

Reklama

Reklama